Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Dionís a taula

Una ginebra premium autòctona

Gin Tap de Cortí, Dosperellons

Una ginebra premium autòctona

A Mallorca s'elaboren ginebres ben bones. Alguna ja ha sortit en aquesta secció. Avui, en presentam una altra: Gin Tap de Cortí. La idea de fer-la va sorgir l'any 2017. Antoni Perelló, un dels propietaris de les destil·leries Dosperellons, comenta que quan va veure que aquesta casta de pebre bord -el tap de quartí- es tornava a usar per fer sobrassada, va recordar una imatge (ja gairebé desapareguda): les façanes de cases de Santa Maria del Camí plenes d'enfilalls d'aquests pebres que s'hi assecaven.

Per això, va pensar a donar un valor afegit a les ginebres que ja produïen amb aquest aliment i es va posar en contacte amb Coloma Crespí i Juan Velasco d'Especias Crespí, per usar els pebres de la varietat autòctona de tap de quartí que cultiven a l'illa. Inicialment, n'hi havia d'haver un a l'interior, però finalment es va descartar aquesta opció perquè el pebre es desfà.

"La idea és que empreses tradicionals col·laborem i hi donem un valor afegit al nostre producte, com ja hem fet amb la crema de taronja, que feim amb la Cooperativa de Sóller, i el limoncello, amb els cítrics d'Agromallorca", comenta Perelló. El resultat és una ginebra premium vermellenca, que es fa amb destil·lat de ginebró, una maceració de tap de quartí i una destil·lació de canyella. El resultat és una beguda refrescant i diferent que sorprèn, ideal per acompanyar només amb tònica, sense afegitons.

Compartir el artículo

stats