Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Dionís a taula

El primer Brisat dolç de Mallorca

Moni Dolç, de Bodegas Angel

El primer Brisat dolç de Mallorca

L'any 2006, Andreu Gelabert va trobar la finca que volia, sa Basseta (Santa Maria del Camí), per construir-hi el seu celler, on hi té sembrada la gran majoria de vinya. Hi va mantenir tots els ceps vells que va poder, que són del 1966, i en va sembrar de nous. Avui dia, té 35 hectàrees de cultiu, la més enfora és a 2 quilòmetres. Així va néixer Bodegas Angel, una denominació que remet a les primeres lletres del seu nom, no pas a cap ésser celestial.

La seva història és curiosa perquè amb 6 anys va partir als Estats Units arran d'una oportunitat laboral de son pare. Tot i això, del 1982 al 2000, va continuar venint cada estiu a l'illa. Allà va treballar a cellers de Texas i Califòrnia, especialment en la part d'administració i gestió, fins que amb l'entrada del nou mil·lenni va triar la manera de ser d'aquí i no pas l'americana, més estressant: "allà viuen per treballar, aquí treballam per viure", comenta. Sis anys més tard, com deia al principi, va trobar la parcel·la que desitjava i la va comprar. Els primers vins foren els de l'anyada 2008: Angel Negre i Blanc de Blanca, aquest darrer en homenatge a la seva filla, nascuda l'any vinent. Aquesta setmana ha tret un nou vi, que dedica a seva esposa, Mònica.

És Moni Dolç, un brisat (un orange wine, com diuen en anglès) 100% de Premsal. A la darrera verema, tots els cellers de Santa Maria es posaren d'acord per fer un vi novell brisat i el resultat de la vinya d'Angel és un vi ataronjat, amb aromes de litxi i notes de pell de taronja, que en boca no embafa gens. Es recomana servir molt fred i va molt bé com a aperitiu. Se n'han fet 1.800 botelles i està il·lustrat amb la foto d'un pàmpol de la vinya.

Compartir el artículo

stats