Suscríbete

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Dionís a taula

Un vi fet a Inca i un altre confinament

Bisbals, de Son Bordils

Bisbals, de Son Bordils

Bisbals, de Son Bordils

La família Coll treballa de valent i bé des del 1991 per fer de Son Bordils (Inca) un gran celler de Mallorca, després de comprar la possessió a la Fundació Alsina; uns doblers que l'entitat va destinar a l'ampliació de la residència de persones majors Miquel Mir. La finca va pertànyer durant 375 anys a la família Bordils i, per herència, a la Boneo-Villalonga durant 114 anys, d'on provenia Manuel Villalonga i Pérez. Aquest senyor en fou el propietari des de 1873 fins que el 1914 va morir, i va ser el gran impulsor del desenvolupament vitivinícola de Son Bordils al darrer terç del segle XIX. Curiosament, en aquest segle, Mallorca fou castigada per epidèmies com el còlera morboasiàtic i, més endavant, pel grip, motiu pel qual la seva família es va confinar a Son Bordils. Probablement aquest va ser un dels motius de les obres que s'hi varen fer en aquell temps per disposar de més cambres. L'any 1922, Son Bordils fou adquirida per la família Alzina. El vi d'avui és Bisbals de Son Bordils. No duu anyada, així que l'identificarem pel lot LA167. El nom prové del topònim la Bisbal, que apareix l'any 1434 en la compra de l'Alqueria dels Fabrers -avui dia coneguda com les Cases de Son Bordils-per part de Joan Bordils i Pont. Hi predomina la varietat Merlot (2011), combinada amb Sirà (2013) i, en més poca mesura, de Cabernet Sauvignon (2014). El raïm fermenta a temperatura controlada i reposa 12 mesos en botes de roure americà, francès i hongarès. És un vi de color granat, amb aromes de nabius, de fruites vermelles madures i d'anís; en boca té un pas agradable i un postgust persistent.

Compartir el artículo

stats