Dionís a taula
Un premsal que cerca l'origen i la singularitat
Can Vidalet (Pollença) és fruit de la curolla del discret empresari alemany Thomas J.C. Matzen, que hi va plantar les primeres vinyes l'any 1996. Des del 2017, Elisabet Fuentes n'és la gerent i enòloga, una andalusa apassionada pel vi, capficada en les varietats autòctones de Mallorca i cada vegada més integrada en la terra que l'ha acollida.
Amb Barros de Cecili, Fuentes ha fet un vi personal i singular, amb el qual fa un doble homenatge: a l'origen del vi -la terra, el fang-, per això, el nom de Barros; i al primer romà que trepitjà l'illa, Cecili Metel. Està il·lustrat amb l'obra de l'artista pollencí Joan Bennàssar. Som davant un monovarietal de Premsal, veremat i seleccionat a mà. El raïm reposa dins una àmfora de fang, on descansa cinc mesos amb la pellerofa, amb maceració carbònica inclosa.
Després, se'n retiren les pells i continua amb els pòsits vuit mesos més, per passar un any més en botella. El resultat és un vi elegant, que no es filtra, de groc pàl·lid, amb aromes de fonoll i flors blanques. En boca, hi ha notes de pera, amb una acidesa potent i refrescant.
Suscríbete para seguir leyendo
- El tardeo de Sant Sebastià se desborda y obliga a cerrar la plaza de Cort: los asistentes se saltan el cordón policial
- Los okupas del apartahotel de Cala Bona dicen que pagaron el ‘alquiler’en Manacor y en Son Gotleu
- Intervienen en Baleares 13 armas de airsoft que superaban el límite de potencia de disparo
- Pollença: El joven Jaume Coll logra la hazaña del Pi de Sant Antoni
- Los tres últimos okupas abandonan el apartahotel de Cala Bona tras alcanzar un acuerdo y no ser denunciados
- Jesús Soler Cabrera: «Soy de Son Roca, vivo en Filadelfia y sé por qué votan a Trump»
- Éxito rotundo de las 'llonguetades' de Sant Sebastià en Palma: «Aquí están los palmesanos de verdad»
- Escolarización curso 2025-2026: Educación no hará zona escolar única en Palma sino que la dividirá en dos macrozonas