Suscríbete Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Dionís a taula

Un premsal que cerca l'origen i la singularitat

Un premsal que cerca l'origen i la singularitat

Can Vidalet (Pollença) és fruit de la curolla del discret empresari alemany Thomas J.C. Matzen, que hi va plantar les primeres vinyes l'any 1996. Des del 2017, Elisabet Fuentes n'és la gerent i enòloga, una andalusa apassionada pel vi, capficada en les varietats autòctones de Mallorca i cada vegada més integrada en la terra que l'ha acollida.

Amb Barros de Cecili, Fuentes ha fet un vi personal i singular, amb el qual fa un doble homenatge: a l'origen del vi -la terra, el fang-, per això, el nom de Barros; i al primer romà que trepitjà l'illa, Cecili Metel. Està il·lustrat amb l'obra de l'artista pollencí Joan Bennàssar. Som davant un monovarietal de Premsal, veremat i seleccionat a mà. El raïm reposa dins una àmfora de fang, on descansa cinc mesos amb la pellerofa, amb maceració carbònica inclosa.

Després, se'n retiren les pells i continua amb els pòsits vuit mesos més, per passar un any més en botella. El resultat és un vi elegant, que no es filtra, de groc pàl·lid, amb aromes de fonoll i flors blanques. En boca, hi ha notes de pera, amb una acidesa potent i refrescant.

Compartir el artículo

stats