Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Els alumnes es converteixen en periodistes esportius

Escolars de quart d´ESO del col·legi la Salle de Palma participen a l´activitat ´Jugam amb l´elit´ juntament amb els jugadors i el cos tècnic del Palma Futsal - Amb aquest programa, el Consell vol acostar els equips de l´illa als alumnes

Alumnes de la Salle amb els jugadors del Palma Futsal.

Els alumnes de quart d´ESO de la Salle de Palma s´han convertit en periodistes esportius i han analitzat el moment de joc i la situació en què es troba el Palma Futsal.

Els escolars participen a l´activitat Periodistes d´elit, que fa part del programa Jugam a l´elit, impulsat per la Direcció Insular d´Esports del Consell de Mallorca amb l´objectiu d´acostar els jugadors i equips d'elit de l´illa als més joves. Per això, l´esport es converteix en una eina de feina per treballar en diferents assignatures.

A més de diversos centres educatius, el Consell té un acord amb deu clubs d´elit que participen al programa.

En el cas dels alumnes del col·legi la Salle de Palma, han treballat durant dues setmanes a diverses assignatures (educació física, català, castellà, anglès, informàtica i socials) els continguts relacionats amb el Palma Futsal. Han estudiat el futbol sala, les regles de l'esport, la formació de l'equip... A més, han investigat sobre els jugadors que el formen, d'on són, quina llengua parlen, a quina posició juguen, a quins equips han jugat anteriorment i s'han informat de la seva situació a la lliga. També han hagut de preparar-se preguntes per fer a la roda de premsa, redactar-les, corregir la gramàtica, ortografia, etc. I han hagut de crear un mitjà de comunicació, bé sigui ràdio, televisió o internet, i repartir-se els diferents rols com a redactor, entrevistador o fotògraf, entre d´altres.

Fet tot això, es concerta una cita perquè assisteixin a un entrenament de l´equip. En aquest cas, els alumnes de la Salle varen ser rebuts a Son Moix per José Tirado, director esportiu del Palma Futsal, i feren una visita guiada per les instal·lacions i assistiren a un entrenament de l´equip. En una segona visita realitzada dies després, participaren en una roda de premsa juntament amb periodistes professionals. Varen poder fer preguntes al porter Nico Sarmiento, Felipe Paradynski, Joselito, Diego Quintela i a l´entrenador Antonio Vadillo.

Ara, els alumnes han de redactar els seus articles i notícies i elaborar els vídeos amb tota la informació recollida.

Compartir el artículo

stats