Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

Teatre per als escolars del CEIP Nova Cabana

Els alumnes d´aquest centre reben la visita de l´actor Joan Carles Bestard Participaran amb l´obra ´Mamma Mia´ la Mostra de Teatre de Palma

L´actor Joan Carles Bestard, popular pel personatge de ´Madò Pereta´, parlà amb els alumnes.

Acostar el teatre als escolars. Amb aquest objectiu, el passat 12 de febrer, l'actor Joan Carles Bestard va visitar als alumnes de 6è de primària del CEIP Nova Cabana convidat per les mestres responsables del projecte del teatre del centre, Elo Vallejo i Dolors Vico, i per la direcció.

Bestard parlà amb els alumnes i els explicà la seva trajectòria en el món teatral.

Els escolars d´aquest centre duen a terme, des de fa alguns anys en un Projecte de Teatre que, a més d'acabar amb la representació d'una obra a final de curs, pretén potenciar l'ús de la llengua catalana dins d'un context lúdic i motivador, a més de treballar valors fonamentals en el desenvolupament d'una persona com són el respecte als altres, el treball en equip, la importància del silenci, l'ordre i la disciplina.

Aquest projecte està integrat dins el currículum ordinari, concretament a l'àrea de Llengua Catalana, en els cursos de 5è i 6è, i es treballa des d'un punt de vista expressiu i alliberador. L´activitat ofereix als alumnes l'oportunitat de potenciar i desenvolupar les seves capacitats i tot això sempre a partir de quatre eixos d'acció bàsics: la imaginació, l'expressió, la creativitat i el joc.

A la Mostra de Teatre

Cada any, un dels tres grups de sisè representa l'escola a la Mostra de Teatre de l'Ajuntament de Palma. Aquest curs serà la classe de 6è B, que posarà en escena l'obra Mamma Mia al Teatre Xesc Forteza.

Els 22 alumnes estaran acompanyats de la seva tutora: Marga Orell, el mestre d´educació física, Joan Miquel Serra, encarregat de les coreografies, i de Dolors Vico i Elo Vallejo com a responsables del projecte que compta amb suport de l'equip directiu, del claustre de professors i de les famílies.

La funció, oberta al públic, serà el proper 9 de maig a les 20:00 hores i es representarà una segona funció el dia 10 de maig a les 11:00 hores exclusivament per a escolars.

Per als mestres d'aquesta escola l´xperiència teatral ha suposat un gran repte que any rere any s'ha anat consolidant. L'Escola de Teatre suposa un esforç i una implicació que com ells mateixos declaren, val la pena, tant per la il·lusió dels alumnes com per la quantitat d'aspectes pedagògics i humans que s´hi treballen.

Compartir el artículo

stats