Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Ecocentres

Les bones pràctiques ambientals, tenen premi

El Govern reconeix 123 centres de les Illes Balears que el curs passat participaren en el programa d´ambientalització Ecocentres

El programa d´ambientalització dels centres es va iniciar el curs 2004-2005.

El centre Integrat de Serveis Socioculturals de Son Llebre, a Marratxí, va acollir el lliurament dels guardons del programa Ecocentres del curs passat i la presentació del programa d´enguany. En aquesta ocasió es va fer un reconeixement a 123 centres educatius per la implicació en aquest programa ambiental, ja sigui en l´obtenció o en la renovació del guardó. D´aquests, 70 són de Mallorca, 15 de Menorca, 36 d´Eivissa i 2 de Formentera. Demà dijous es lliuraran els guardons corresponents als centres de la part forana, el 5 de desembre els de Menorca, i l´11, els d´Eivissa.

Per al curs 2017-2018 s´ha presentat una nova convocatòria amb la voluntat d´incrementar els recursos informatius, formatius i educatius dels centres per aconseguir-hi millores ambientals visibles, mesurables i comparables.

A l´acte, hi assistiren el conseller d´Educació, Martí March, i el conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal, que va voler destacar la feina que fan els centres i valorà molt positivament l´increment de centres que s´han volgut adherir a la nova convocatòria. Vidal afirmà que "ja són cent cinquanta centres que s´hi han involucrat, vitalitzant el currículum, fent activitats d´educació ambiental, millorant el centres i pensant com poden col·laborar per tenir cura del medi ambient".

Amb aquesta aposta per l´educació ambiental es pretén afavorir l´intercanvi d´experiències entre els centres educatius que comparteixen uns mateixos objectius: promoure la participació i la implicació actives de la comunitat educativa en unes bones pràctiques ambientals, no únicament en el centre educatiu sinó també en l´entorn.

En aquesta nova convocatòria poden participar tots els centres d´educació infantil, primària, secundària, batxillerat i formació professional, els centres públics d´educació de persones adultes, els centres d´educació especial i altres centres educatius d´especial singularitat de les Illes Balears que ho sol·licitin.

El programa d´Ecocentres es va iniciar el curs 2004-2005 amb l´objectiu marcat per l´Agenda 21 d´impulsar l´educació ambiental als centres educatius.

Compartir el artículo

stats