Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Formació professional

Noves iniciatives per a la promoció de la FP

Aquests dies se celebra la II Setmana Europea de la Formació Professional, que vol mostrar les possibilitats que ofereixen aquests estudis

Noves iniciatives per a la promoció de la FP

Coincidint amb la II Setmana Europea de la Formació Professional, que se celebra entre els dies 20 i 24 de novembre, la Conselleria d'Educació ha presentat diverses iniciatives i activitats que al llarg d'aquest curs escolar es duran a terme per promocionar i fomentar la Formació Professional

El Govern vol tornar a posar en valor els estudis d'FP en el sistema educatiu i en el món laboral, a més de remarcar que aquestes iniciatives, cofinançades pel Fons Social Europeu, contribueixen a visualitzar la qualitat de la formació professional i la seva transcendència en l'economia balear "les Illes necesiten un nivell de qualificació mitjà que no es té i l'FP ofereix un tipus de qualificació que s'adapta molt bé a les necessitats del mercat de treball de les Balears", destaca el conseller d'Educació, Martí March.

La conselleria insisteix també en la necessitat de donar a conèixer la diversitat de cicles formatius i de modalitats d'ensenyament que ofereix l'FP, així com la importància de reforçar la col·laboració amb el sector productiu. "Movem moltes empreses i si no tenguéssim la seva col·laboració no podríem fer l'oferta d'FP que feim. Volem obrir les portes dels centres d'FP especialment a les empreses perquè coneguin millor l'oferta i perquè nosaltres la poguem millorar", afirma Maria F. Alorda, directora general de Formació Professional.

IES Skills

El 80 % dels centres de les Illes Balears que imparteix cicles formatius de Formació Professional participaran als IES Skills: 14 centres de Mallorca (un 67%), 11 de les Pitiüses (un 92%) i 7 de Menorca (un 100%). Aquestes activitats s'organitzaran preferentment entre l'1 d'abril i el 15 de maig de 2018 i s'adrecen principalment als alumnes de 3r i 4t d'ESO i 1r i 2n de batxillerat i, a més a més, de manera oberta a tota la comunitat educativa i al col·lectiu empresarial. De manera paral·lela, l'IES Skills també pot servir perquè els centres educatius que participen en alguna de les categories dels skills tenguin l'oportunitat de triar candidats per a les competicions d'FP de Balearskills.

Els Skills són competicions centrades en l'aspecte pràctic de la Formació Professional amb la finalitat, entre d'altres, de promoure en els propis centres activitats de difusió de la Formació Professional i potenciar la relació entre els centres educatius i les empreses del seu propi sector. Es fan a nivell de centre, autonòmic, estatal i internacional. El curs passat, un total de 14 alumnes de 10 centres educatius de les Illes Balears participaren al campionat Spainskills que es va celebrar a Madrid de l'1 al 4 de març de 2017.

Fes-te PRO arriba a Palma

Palma

Durant el mes de maig el Palma Arena acollirà el Fes-te PRO Palma, després que aquest esdeveniment s'hagi celebrat en cursos anteriors a Inca, Felanitx, Menorca i Eivissa. La finalitat del Fes-te PRO és promoure i difondre l'FP, tot oferint a l'alumnat una visió diferent i més atractiva sobre els estudis de Formació Professional. Es tracta d'un nou concepte de fira promocional que canvia la idea de fira expositora a esdeveniment participatiu i dinàmic on l'alumnat visitant és protagonista mitjançant la participació activa en diferents activitats i tallers dinamitzats per l'alumnat que cursa els estudis d'FP. Hi haurà representats els cicles formatius de les famílies professionals de formació professional que s'imparteixen a Palma i als seus voltants, així com un punt d'orientació acadèmica i laboral. En concret, hi participaran 26 centres (24 de públics, que representen un 83 %, i 2 de concertats, que representen un 15 %).

Portes Obertes FP

Finalment, aquest altre esdeveniment servirà perquè 40 centres educatius que hi participaran donin a conèixer a les empreses del teixit productiu del seu entorn l'oferta formativa de formació professional que s'imparteix en el seu centre. En concret, hi prendran part 26 centres de Mallorca (un 53%), 9 de les Pitiüses (un 75%) i 5 de Menorca (un 71%).

Setmana Europea de l'FP

Organitzada per la Comissió Europea, del 20 al 24 de novembre té lloc la II Setmana Europea de la Formació Professional amb la finalitat de conscienciar sobre les diferents oportunitats que l'FP aporta tant a joves com a adults a l'hora de descobrir els seus talents, així com desenvolupar habilitats i coneixements per a treballs presents i futurs. És per això que el Punt d'Orientació Acadèmica i Professional (POAP) es desplaçarà fins a la plaça Major de Palma del 21 al 24 de novembre per atendre, orientar i resoldre les demandes sobre el sistema integrat de qualificacions i FP.

Compartir el artículo

stats