Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Música

La Banda de Palma sona per als escolars

Més de 4.000 alumnes de Palma participen a l´activitat ´Som Banda´, que vol acostar la música a escolars des de cinc anys fins a segon d´ESO

L´activitat amb la Banda Municipal de Palma es du a terme al Teatre Xesc Forteza.

Més de 4.000 alumnes prenen part aquest curs a l´activitat Som Banda, la nova el nou projecte educatiu que ofereixen les àrees d´Educació i Cultura de l´Ajuntament de Palma a les escoles de la ciutat i que es difon mitjançant el programa Palma Educa.

Els concerts amb la Banda de Palma es duen a terme al Teatre Xesc Forteza i consten d´una part didàctica i, a continuació, una sessió participativa per part dels infants. El director de la banda, Juan Miguel Romero, és el responsable d´aquesta iniciativa de fer participar els escolars, un entusiasta defensor d´apropar la música i les formes de fer-la arribar als més joves.

Susanna Moll, regidora d´Educació i Esports, explica que "per primera vegada es proposa que les edats estiguin mesclades, que hi convisqui alumnat de 5 anys fins a segon d´ESO", i destaca que aquesta nova activitat ofereix als infants "l´oportunitat de pujar a l´escenari amb la Banda Municipal".

"Activitats com aquesta ens permet donar a conèixer la nostra banda de música i, a més, oferir una activitat enriquidora i engrescadora", ha afirmat el regidor de Cultura, Llorenç Carrió.

A la part didàctica, la Banda interpreta la peça Band Land, de Derek Bourgeois. Aquesta obra descriu la lluita entre dues famílies, a l´estil de les de Romeu i Julieta, i és narrada per un dels músics de la Banda. Aquest desencontre s´aprofita per anar presentant els caràcters i singularitats de les famílies i del instruments de la banda. A la part participativa, es dóna protagonisme a l´alumnat, que ha estat preparat pels docents des de principi de curs per, finalment, interpretar amb la Banda diversos temes.

La setmana passada participaren a l´activitat els col·legis CC Sant Antoni Abat, CC Santa Mònica, CEIP Coll d´en Rebassa, CEIP Pare Bartomeu Pou, CEIP Son Pisà, CEIP Gènova, CEIP Santa Catalina, CC El Temple, AMADIP, CEIP SON FERRIOL, CEIP Pintor Joan Miró, CC Juan de la Cierva, CC ST Francesc d´Assís, CEIP Gaspar Sabater, CEIP Joan Capó, CEIP Son Pisà, CC Pureza de Maria, IES Son Rullan, CEE Joan XXIII, CEIP Establiments. Els concerts continuaran el proper febrer.

Compartir el artículo

stats