Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

ACTIVITATS / DIA FRANCESC DE BORJA MOLL

L´IES Capdepera i el CEIP Reina Sofia, guanyadors del ´RescataMots´

Un total de 65 cursos de 22 centres educatius de totes les Illes i de Girona han participat en el concurs impulsat per la Institució Francesc de Borja Moll per commemorar el naixement de l´il·lustre filòleg el passat 10 d´octubre

Les activitats es varen dur a terme amb alumnes de primària i secundària.

Els alumnes de 4t d'ESO C de l'IES Capdepera han quedat entre els primers guanyadors del concurs RescataMots, una iniciativa de la Institució Francesc de Borja Moll per commemorar el segon dia dedicat l´il·lustre filòleg.

Els alumnes gabellins aconseguiren un total de 136 vots que registrats a través de la pàgina de Facebook de la Institució. Un primer premi que comparteixen amb el Col·legi Sant Francesc de Sales Calós de Ciutadella i el Col·legi Reina Sofia, de s'Horta.

Un total de 65 cursos de 22 centres educatius de totes les illes i més d´una vintena de biblioteques han participat en el concurs RescataMots, destinat tant a alumnat de primària com de segundària. Els estudiants, després d'haver llegit a classe una rondaia, havien de cercar una paraula desconeguda, extranya o divertida al Diccionari Català-Valencià-Balear. Amb aquesta paraula, i per grups, varen inventar-se un embarbussament amb el qual després participaren al concurs.

Els guanyadors del primer premi han rebut un Diccionari català-valencià-balear (10 volums), una col·lecció completa de l'edició popular de l'Aplec de Rondaies Mallorquines (24 volums) i un volum d'una rondalla mallorquina per a cada alumne.

El segon premi fou per als alumnes de 4t d´ESO del Col·legi Sant Antoni de Portmany d´Eivissa, els de cinquè de primària del CEIP Marian Aguiló i els de cinquè del CEIP Reina Sofia. El tercer premi se l´endugueren els alumnes de 6è del col·legi Francesc d´Albranca de Menorca, els de cinquè del CEIP Marian Aguiló i els de cinquè del CEIP Vialfàs de sa Pobla.

La Institució Francesc de Borja Moll valora molt positivament l'alt grau de participació dels centres educatius, així com el fetque el concurs RescataMots hagi permès unir en una mateixa activitat, centres escolars i instituts de secundària de Mallorca, Menorca i Eivissa, així com també l'escola Bell-Lloc de Girona, a més de diverses biblioteques.

Entre el mes de novembre i desembre tenim previst celebrar dos actes d'entrega de premis alscol·legis guanyadors.

Compartir el artículo

stats