Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Projectes, experiències i activitats

L´atelier sensorial, espai d´experimentació

Hi prenen part alumnes de 1r i 2n cicle d´educació infantil.

Els més jovenets de les nostres escoles són els protagonistes de l'edició d'aquesta setmana. Avui és el torn dels alumnes de primer i segon cicle d'educació infantil d´un centre de Palma.

Des del col·legi de Sant Josep Obrer ens expliquen que "aquest curs, concretament al 1r i 2n cicle d´educació infantil, hem posat en marxa un nou espai, l´atelier sensorial".

Comenten que "fou a Itàlia a l´escola Reggio Emilia on va sorgir aquesta nova idea d´espai. A la dècada dels anys trenta, el municipi de Reggio Emilia generà un model d´escolarització diferent al que hi havia hagut fins aleshores. Ells diuen: L´infant a l´escola expressa el que sent i aprèn experimentant i produint; d´aquí la creació d´un nou espai, Atelier Sensorial".

Formació prèvia

Algunes mestres que integren el claustre d´educació infantil d´aquest centre educatiu de Palma, al mes de juny, varen tenir l'oportunitat de fer una formació de Diocesans Mallorca sobre l´atelier.

Afirmen que "ens va convèncer tant que decidírem posar en marxa l'activitat aquest curs 2017-2018. Només havíem de cercar un espai a la nostra escoleta, el coneixement del tema i les ganes de fer-ho efectiu ja les teníem", destaquen.

Al mes d´octubre varen pensar quin atelier podien muntar al centre. Cercaren els materials demanant l´ajuda als pares, pintaren, prepararen l´espai on s´havien de desenvolupar les activitat, tot a punt per començar...

Un espai d'experimentació

L'atelier sensorial és un espai d'experimentació a través dels cinc sentits.

Parteix d'un tema com a eix principal i a partir del quals es crea l'espai. Els infants aprenen per naturalesa. La funció de la mestra és la d´observadora i és la que proporciona l´espai perquè els infants explorin, experimentin, facin creacions i també per tal "que gaudeixin ja que és la millor manera d´aprendre".

Per poder dur-ho a terme es necessiten tot tipus d'objectes i de materials, d'elements naturals i de tot el que pot estar relacionat amb el tema.

L'equip de mestres d'educació infantil del col·legi Sant Josep Obrer apunta, finalment, que "encara que faci poquet que està en marxa, ens adonam que els infants gaudeixen, experimenten, construeixen amb tot el que hi troben, i tot això és un bon aprenentatge".

La fitxa de l'activitat: ESCOLA INFANTIL SANT JOSEP OBRER

Denominació: L'atelier sensorial, a l'escoleta del col·legi Sant Josep Obrer de Palma

Qui l´aplica: Mestres del 1r i 2n cicle d'educació infantil

Quan: Tot el curs

Per a més informació:

comunicació@santjosepobrer.es

Compartir el artículo

stats