Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

Els Parc Bit celebra el 15è aniversari amb els escolars

Hi va haver nombroses activitats per donar a conèixer les instal·lacions del centre als infants Desenes d´infants participaren en els tallers organitzats per l´Associació d´Amics de la Ciència Ficció i les activitats d´observació solar del Club Newton

Hi va haver activitats per a infants relacionades amb els films d´Star Wars i amb la ciència.

Prop de 300 persones varen acudir a l'edifici Son Espanyol del ParcBit el passat dissabte, 11 de novembre, per a participar en les activitats que des de la Fundació Bit s'organitzaren per a posar punt i final a la setmana de celebracions del 15è aniversari del ParcBit. Unes activitats organitzades per aquesta celebració que han inclòs durant aquests darrers dies conferències, tallers, exposicions i jornades de portes obertes per a centre educatius i públic en general.

En aquesta ocasió, i després d'haver dedicat la setmana a donar a conèixer el parc entre la societat balear, durant el matí del dissabte, els protagonistes varen ser els nins, els joves i les famílies, que es varen acostar al ParcBit, molts d'ells per primera vegada. Els visitants varen poder participar en els taller infantils organitzats amb col·laboració amb l'Associació d'Amics de la Ciència Ficció, i a l'activitat d'observació solar del Club Newton.

Les places per als tallers gratuïts per a infants al voltant de la saga de pel·lícules d'StarWars varen quedar totalment exhaurides, i foren molt celebrades pels més petits. Els nins i nines varen poder construir una espasa làser i una capa Jedi, a partir de materials molt accessibles.

A més a més, varen poder aprendre a utilitzar-les amb els mateixos personatges de les pel·lícules: Princesa Migala, Stormtroper, Luke Skywalker, Kylo Ren i Jedi, entre d'altres... que gracies a l'AACF vàrem acompanyar als petits durant el matí i s'hi varen fer fotos.

En paral·lel a aquests tallers, l'associació d'aficionats a l'astronomia, Club Newton, va oferir una xerrada sobre els cicles solars, la manera d'observar-los i el nombre de Wolf, que determina la virulència dels cicles.

Així mateix, també es pogué realitzar, mentre els núvols ho varen permetre, una observació solar als exteriors de Son Espanyol, a la qual també acudiren nombroses persones per a veure l'astre a través dels telescopis de diferents espectres que permetien observar-hi diferents característiques.

Un dels telescopis que hi hagué (un telescopi LUNT) permeté observar el sol de manera segura i distingir-hi les protuberàncies solars i fàcules de la cromosfera solar. Així mateix, també s'usaren filtres per veure les taques situades a la fotosfera del sol i s'observà indirectament amb el solarscope.

A més, durant la jornada també hi va haver una jornada de portes obertes a les empreses del ParcBit que, igual que en el dia 7 de novembre, varen acollir a visitants per a explicar-los els seus serveis, projectes empresarials, i mostrar-los les seves oficines i instal·lacions.

També es pogueren visitar les dues exposicions que es varen muntar a Son Espanyol amb motiu del 15è aniversari: ´Un viatge per les Galàxies´, una mostra amb objectes relacionats amb Star Wars, i ´El Mediterrani a un clic´, del SOCIB.

Compartir el artículo

stats