Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Escola inclusiva

Un total de 146 alumnes cecs també han començat el curs

El 99,6% dels escolars cecs o amb discapacitat visual de les Illes s´escolaritza en centres ordinaris

Un estudiant cec fa l´examen de Selectivitat.

Un total de 146 alumnes cecs o amb una greu discapacitat visual també varen començar el curs a les Illes la setmana passada i el 99,6% ho va fer en centres educatius ordinaris atenent el principi de l´educació inclusiva.

Segons dades de l´ONCE, aquests alumnes es distribueixen de la següent manera: 40 han començat educació infantil, 27 cursen educació primària, 17 són a ESO, 5 fan batxillerat, 8 cursen Formació Professional, 9 són a la Universitat i els 40 restants estan inscrits en altres ensenyaments.

L´ONCE remarca el fet que l´escolarització d´aquests alumnes en un àmbit normalitzat respon al que marca la legislació vigent, a partir de la qual preval el dret de qualsevol alumne a rebre una atenció educativa equitativa i de qualitat, que respecti les seves necessitats específiques per tal de fer possible la seva total inclusió educativa i social. Per això, també remarca la necessitat que les noves tecnologies educatives siguin accessibles a tothom per tal que els alumnes cecs o amb discapacitats visuals no en quedin exclosos.

L´ONCE explica que ha posat en marxa un sistema integral de suport que té en compte els alumnes, els centres educatius i les famílies, amb l´objectiu que la incorporació d´aquests alumnes al sistema educatiu es dugui a terme en igualtat de condicions que la resta d´escolars.

Compartir el artículo

stats