Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Risc social

Més places i més municipis adherits al programa ´Alter´

És un programa per a alumnat en situació de risc o de conflicte social i amb problemes d´adaptació escolar

El programa socioeducatiu ´Alter´, que dilluns que ve iniciarà el curs, enguany oferirà més places i a més municipis, atès que Sóller i la Mancomunitat del Raiguer s´han adherit a aquest programa d´intervenció socioeducativa. Sóller disposarà de cinc places, i la Mancomunitat des Raiguer, de vuit, que destinaran a alumnes d´educació secundària obligatòria (ESO) en situació d´inadaptació o fracàs escolar. En total, aquest curs s´oferiran fins a 282 places, distribuïdes per 30 municipis de les Illes. El curs passat també s´augmentà el nombre d´empreses col·laboradores, un total de 187, a través de les quals s´han ofert fins a 35 formacions diferents.

´Alter´ ofereix una formació adaptada a joves d´entre 14 i 16 anys mitjançant accions extraordinàries i alternatives per a alumnes amb problemes d´adaptació al sistema educatiu ordinari, com ara absentisme, conflictivitat o manca d´adaptació. La finalitat del programa és facilitar que l´alumnat no abandoni l´activitat acadèmica o formativa, i facilitar-li formació prelaboral d´una manera més dinàmica i funcional. Per això, fan tres dies de pràctiques en empreses col·laboradores, una jornada al centre de secundària i una altra de treball de competències amb els educadors socials.

La conselleria de Serveis Socials hi destina 284.000 euros i compta amb la col·laboració de la conselleria d´Educació, ajuntaments, mancomunitats i l´IMAS.

Compartir el artículo

stats