Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Projectes

Els Eramus de l'IES Josep Sureda i Blanes

Quatre alumnes i cinc professors d'aquest centre han participat aquest curs en projectes a Finlàndia i Itàlia

Professors finesos i italians visitaren les Bodegues Son Puig de Puigpunyent.

El curs 2016/17 ha estat molt intens a l'IES Josep Sureda i Blanes. A més de tots els nous projectes i reptes que cada any tenim al centre, el programa de mobilitat europea per a Formació Professional ERASMUS+, ha augmentat considerablement les seves activitats: 4 alumnes i 5 professors han pogut gaudir dels seus avantatges durant els mesos de maig i juny. A més ens han visitats professors de Finlàndia i Itàlia.

Dues alumnes del CFGM Pastisseria, forneria i rebosteria han realitzat estades de 35 dies a l'estranger. Verónica Zaragoza ha estat a Finlàndia, a la ciutat de Jyväskylä treballant les postres a la cuina d'un hotel, mentre que Irene Torres ha estat a la ciutat de Massa, Itàlia, treballant a una pastisseria. Ambdues han pogut finalitzar la seva segona fase del mòdul Formació en Centres de Treball a una empresa d'un altre país. L'idioma d'aprenentatge ha estat l'anglès per a Verónica i l'italià per a Irene.

Per altra part, Mara García i Lorein Mayol, dues alumnes del CFGM Jardineria i Floristeria han realitzat part del seu període de Pràctiques formatives a Cesena, Itàlia, on han treballat a una empresa viverística i a una floristeria.

Però no només les alumnes han pogut gaudir d'aquest programa. Al mes de febrer, Bartomeu Matas, del departament d'Indústries alimentàries, va realitzar una visita de treball o "job shadowing" a la ciutat de Turkú, a Finlàndia, on va conèixer de primera mà el sistema formatiu finès i va poder explicar als companys la seva tasca a Mallorca, a més de poder conèixer distintes empreses on va portar nous alumnes els propers cursos.

Raúl Cascales, professor de Pastisseria, forneria i rebosteria, també va viatjar durant el mes d'abril a Finlàn dia per realitzar el seguiment i l'avaluació de les pràctiques de la seva alumna Verónica Zaragoza. Va observar com treballen els alumnes a les pràctiques peròtambé va cooperar i treballar amb els professors finesos a l'obrador del centre educatiu.

Durant el mes de maig, un grup de professors de Finlàndia i un altra de professores d'Itàlia visitaren el nostre centre i anàrem les Bodegues Son Puig, a Puigpunyent, on un alumne de producció agropecuària hi treballa en pràctiques dins el programa de FP dual.

Jaume Rigo, coordinador Erasmus + del centre i professor del departament d'Agrària, va acompanyar no només les seves alumnes durant el seu viatge a Itàlia sinó també a 6 alumnes més d'altres cicles formatius de Mallorca. En concret, un alumne d'Electricitat del CIDE, una alumna de Gestó i administració de l'IES Ses Estacions i 4 alumnes de l'IES Manacor, dels cicles de Comerc?, Informàtica i Automoció.

Uns dies més tard, juntament amb dos professors més, Toni Artigues, cap del departament i professor del cicle Producció agropecuària, i Xesca Bennassar, professora d'FCT i dels CF Jardineria i floristeria i Aprofitament i conservació del medi natural, varen realitzar una visita de treball a la zona del Lascio i la Umbria, concretament amb el centre Educatiu Fratelli Agosti de Bagnoregio. En aquests centre , a més de conèixer el sistema educatiu italià varen veure el funcionament de la seva finca agrària i com confeccionaven i comercialitzaven els seus productes (farines i pastes, així com oli verge d'oliva i vi) i també visitaren nombroses empreses dels sector per tal de poder comenc?ar una bona relació d'intercanvi d'estudiants a partir del proper curs.

En una d'aquestes visites cal remarcar un acte d'importància simbòlica. Enguany se celebra el 30è aniversari dels programes de mobilitat europea, i aquest programa de treball s'ha dut a terme perquè ja fa 27 anys dos estudiants d'enginyeria agronòmica van coincidir a Copenhague. Aquests dos alumnes, que han mantingut el seu contacte durant aquests anys, s'han tornat a retrobar per tal que altres persones, els seus alumnes, puguin seguir gaudint dels beneficis d'aquests programes de mobilitat.

L'IES Josep Sureda i Blanes participa activament en els programes de mobilitat europeus. Esperem que aquest camí sigui llarg i ja preparam nous projectes per al curs que ve.

Compartir el artículo

stats