Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

Cinc docents italianes visiten Mallorca

La visita es produí en el marc del projecte Erasmus+ per conèixer el funcionament de la Formació Professional de les Illes

Les professores pertanyen als centres italians l´IIS Aldini Valeriani i l´IPSAS Aldrovandi Rubbiani de Bolonya, l´ITCG Fermi de Pontedera i l´IIS Paolo Boselli de Torí.

Cinc professores d´FP de quatre centres educatius públics italians varen realitzar, del 24 al 28 d´abril passat, una visita d´estudi a Mallorca amb la finalitat de conèixer de primera mà el funcionament de la Formació Professional a les Illes Balears i, en particular, les pràctiques formatives en centres de treball (FCT). Els quatre centres als quals pertanyen aquestes docents són l´IIS Aldini Valeriani i l´IPSAS Aldrovandi Rubbiani de Bolonya, l´ITCG Fermi de Pontedera i l´IIS Paolo Boselli de Torí.

Aquesta visita, finançada pel projecte Erasmus+, va estar organitzada per la direcció general de Formació Professional i Formació del Professorat dins el marc dels acords d´intercanvi de professorat del projecte Erasmus+ EuroFP Balears II, en el qual participen 31 centres d´FP de totes les Illes.

Pel que fa a l´estada a Mallorca, el dilluns 24 d´abril les cinc docents d´Itàlia varen visitar la direcció general de Formació Professional i Formació

del Professorat, on tècnics els explicaren els aspectes generals de l´organització i funcionament de la formació professionals a les Illes Balears.

Per altra banda, del 25 al 28 d´abril, varen visitar sis centres educatius que participen en el projecte: l´IES Guillem Sagrera de Palma, el CIDE de Palma, l´IES Santa Margalida, l´IES Josep Sureda i Blanes de Palma, l´IES Calvià i Es Liceu del Pont d´Inca (Marratxí). També visitaren algunes empreses on els estudiants d´aquests centres realitzen el mòdul Formació en centres de treball (FCT). Durant aquestes visites, el professorat de cada centre va explicar a les professores italianes l´organització del mòdul Formació en centres de treball dels diferents cicles formatius que s´hi imparteixen.

La visita també va servir per establir acords d´intercanvi d´alumnes i professors de diferents especialitats per al curs 2017-2018 entre la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat, els centres educatius de Mallorca que varen acollir la visita i els centres italians representats en aquesta visita d´estudi.

Aquests acords permetran que estudiants i professors de les famílies professionals de Sanitat, Administració i Gestió, Informàtica i Comunicacions, Serveis Socioculturals i a la comunitat, Comerç i màrqueting, Agrària i Hosteleria i Turisme dels centres participants al projecte Erasmus+ EuroFP Balears II puguin realitzar estades formatives a Itàlia.

Projecte Erasmus+

Un dels objectius de la Conselleria d´Educació i Universitat és promoure els projectes de mobilitat europea, tant entre l´alumnat com entre el professorat de les Illes Balears.

Pel que fa a l´àmbit de la formació professional, els projectes de mobilitat europea volen contribuir a aproximar la dimensió i la realitat europea en els seus àmbits educatiu i productiu als ensenyaments de formació professional.

A la convocatòria Erasmus+ de 2016 del projecte EuroFP Balears II, hi varen participar 31 centres educatius de les Illes Balears. Aquest projecte sol·licitava fons europeus perquè, per una banda, l´alumnat pogués realitzar la meitat del mòdul de Formació en centres de treball (FCT) a empreses de països de la Unió Europea i, per l´altra, el professorat pogués realitzar estades d´observació en centres d´FP d´altres països de la Unió Europea.

El projecte va resultar seleccionat i, per aquest motiu, la Conselleria d´Educació i Universitat va obtenir 194.616 euros de fons europeus Erasmus+, una quantitat que durant els cursos 2016-2017 i 2017-2018 ha permès i permetrà oferir als 31 centres adscrits al projecte un total 70 beques de mobilitat per a alumnes de 37 dies de durada; 12 ajudes per al desplaçament de professors acompanyants de 7 dies de durada, i 45 beques de mobilitat per a professors de 5 dies de durada.

En aquest sentit, i a causa de l´alta demanda de beques, durant aquest curs es duran a terme el 75% de les mobilitats concedides i el primer trimestre del curs 2017-2018 el 25% restant, motiu pel qual la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat ha presentat un nou projecte de mobilitat a la convocatòria Erasmus + de l´any 2017.

Compartir el artículo

stats