Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

Les fronteres i la integració, a debat entre els estudiants al Parlament

La sala de plens del Parlament de les Illes Balears acollí la final de la IV edició de la Lliga de Debat Escolar per a alumnes de quart d´ESO - Els finalistes varen ser els col·legis Santa Mònica i Nostra Senyora de la Consolació

El Parlament de les Illes Balears va acollir divendres passat la final balear de la IV Lliga de Debat Escolar, , un projecte educatiu adrec?at als estudiants de quart d'ESO, que s´ha dut a terme per quart any consecutiu a Mallorca, organitzat per la Fundació Educativa Activa-t juntament amb l´Oficina Tècnica de Voluntariat del BBVA.

Els finalistes d´aquesta edició varen ser els col·legis Santa Mònica i Nostra Senyora de la Consolació de Palma, que es varen classificar en la ronda de debats previs celebrats a la Universitat de les Illes Balears durant els darrers mesos.

Els participants havien de donar resposta a una pregunta: "És possible un món sense fronteres?". El centre guanyador de l´edició d´aquest curs va ser Nostra Senyora de la Consolació amb l´equip format per Elena Rigo, Paula Macià, Sílvia Bustos i Eva Montoya.

A la lliga de debat els joves no només aprenen a exercir l'art de la retòrica. Amb els debats també es pretén que desenvolupin l´esperit crític, a més de fomentar la investigació i la reflexió sobre algunes de les problemàtiques socials, fomentant l´esperit crític i respectuós entre els participants.

Els alumnes que prengueren part a la final de la Lliga de Debat Escolar foren rebuts pel president del Parlament, Baltasar Picornell, que els donà la benvinguda en nom de la institució. "La vida real és plena de situacions on el debat i la paraula són eines necessàries per a la convivècia", afirmà.

Final d´Oratòria

A més de la final balear de la Lliga de Debat, el mateix dia el Parlament també va acollir la final del concurs escolar d´Oratòria. En aquesta edició hi participaren Carlota Romero, Carla Llull, Míriam López i Enzo Fabricio, alumnes dels centres educatius Àgora Portals, San Cayetano i Lluís Vives. Cadascun d´ells va disposar de tres minuts per expressar la seva opinió sobre "la integració de cultures", el tema elegit en aquesta edició.

El jurat elegí com a guanyadora Carlota Romero.

Compartir el artículo

stats