Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

´Tracta d´evitar-la´, tallers per a la igualtat

La Fundació Amaranta ofereix als centres educatius tallers per a conscienciar sobre la tracta de persones

Els tallers es duen a terme amb joves a partir de 14 anys.

La Fundació de Solidaritat Amaranta, amb el suport de la direcció general de Cooperació del de la conselleria de Serveis Socials del Govern, ha posat en marxa els tallers educatius ´Tracta d´evitar-la´, que tenen com a objectiu conscienciar els joves per tal que participin de manera activa en la recerca de l´eradicació de la tracta de persones, un fenomen que enfonsa les seves arrels en la pobresa, la injustícia i la desigualtat social i del qual l´Estat espanyol no n´és aliè ja que és un dels principals països de destinació de les seves víctimes.

La tracta de persones suposa el cas de violència de sexes més extrem i a la nostra societat es fa evident també en l´existència de desigualtats entre homes i dones. Per això, la Fundació Amaranta considera que és vital educar en la igualtat i en la detecció de situacions d´abús i discriminació que es habitualment es donen.

Els tallers educatius que ofereix als centres escolars estan adreçats a al·lots a partir de 14 anys i es poden dissenyar d´acord amb les necessitats de cada escola o institut. A partir d´una metodologia dinàmica i participativa, els alumnes reflexionen sobre la seva realitat més propera, és a dir, sobre situacions quotidianes en les quals no es respecten els drets més bàsics de les dones i altres grups vulnerables.

Compartir el artículo

stats