Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

Les escoles d´Alcúdia, amb el medi ambient

Alumnes de 4t ESO de tres centres realitzen un projecte sobre l´ecosistema de Maristany i escolars de 6è de primària treballen la mobilitat sostenible

Alumnes del CEIP Norai del Port d´Alcúdia han treballat la mobilitat sostenible.

Els alumnes de diversos centres educatius d´Alcúdia treballen aquest curs projectes relacionats amb el medi ambient. Per una part hi ha el projecte escolar Maristany, i per altra, el projecte de mobilitat sostenible. Tots dos compten amb el suport de l´Ajuntament del municipi.

Els alumnes de sisè de primària del CEIP Norai del Port d´Alcúdia tenen en marxa un projecte de mobilitat sostenible. Entre els dies 3 i 7 d´abril varen participar a la ´Setmana de mobilitat sostenible´ i donaren a conèixer les diferents formes de moure´s sense vehicles contaminants, sigui a peu, en bicicleta, patinet... a més de convidat tota la ciutadania a seguir l´exemple.

El regidor de l´àrea de medi ambient de l´Ajuntament d´Alcúdia, Tomàs Adrover,realitzà una visita al centre per agrair-los la iniciativa i animar-los a seguir fent feina pel medi ambient. Per la seva part, la regidora de l´àrea d´educació, Bàrbara Rebassa, els animà a continuar la tasca i els digué que l´Ajuntament farà servir les dades que s´extreguin d´aquest projecte.

L´altre projecte escolar dedicat al medi ambient, el desenvolupen 90 alumnes d´IES Alcúdia, Escola Nostra Senyora de la Consolació i IES Port d´Alcúdia. Consisteix en valorar l´ecosistema de Maristany. Durant les properes setmanes, els alumnes realitzaran paràmetres fisicoquímics i biològics per avaluar l´ecosistema a través de visites programades amb un multiparamètric hídric. L´Ajuntament d´Alcúdia, a través de l´àrea de medi ambient, ha vist amb bons ulls aquesta activitat i hi col·labora facilitant l´aparell, el multiparamètric hídric, per poder fer les mesures.

Quan finalitzi, es realitzarà un informe amb les dades recopilades i es farà públic a la comunitat educativa i al poble. La idea principal d´aquest projecte és ser la base per a continuar prenent dades amb l´objectiu de poder tenir la sèrie històrica continuada en el temps i així poder analitzar i valorar l´evolució de l´ecosistema. Això ajudarà a prendre mesures per a una millor gestió de Maristany.

Compartir el artículo

stats