Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

Cala Sant Vicenç mira al passat

El CEIP Miquel Capllonch, CEIP Port de Pollença i IES Guillem Cifre de Colonya de Pollença han participat en un projecte educatiu que ha donat a conèixer als alumnes el patrimoni arqueològic de la Cala de Sant Vicenç

Descobrir la història més propera per descobrir la història del món. L'Ajuntament de Pollença, a través de la regidoria d´Educació i Cultura, ha dut a terme en els darrers mesos una proposta d'activitats educatives que tenen per objectiu donar a conèixer alguns dels principals jaciments de la Cala de Sant Vicenç.

Les activitats, que es varen dur a terme els mesos de desembre i gener, pretenien acostar els alumnes dels diferents centres educatius de Pollença i del Port de Pollença a la història de Cala Sant Vicenç i a gaudir del patrimoni arqueològic i monumental que s´hi troba.

Eva Enríquez, historiadora, i Roser Pérez Merino, arqueòloga, foren les autores del projecte educatiu titulat Cala Sant Vicenç, una mirada al passat.

Es tracta d´una proposta que consta d´una carpeta didàctica que proposa als alumnes tractar els continguts a partir de tres eixos ordenats cronològicament i que també inclou una visita guiada als jaciments arqueològics de les coves Blanques (conjunt de naviformes de l´edat del bronze), la necròpolis de l´Alzinaret de la Cala (conjunt de coves artificials de l´edat del bronze) i el vaixell grec arcaic de la Cala de Vicenç (aproximació a l´entorn del vaixell grec arcaic de Cala Sant Vicenç, segle VI aC).

Aquesta proposta va ser molt ben rebuda tant pels professors, com pels alumnes dels diferents centres educatius del municipi de Pollença que hi varen participar, atès que la sortida i visita als jaciments arqueològics facilita molt el desenvolupament de l'activitat i els va permetre conèixer la prehistòria des d´un vessant molt proper i accessible.

Gràcies a la visita guiada, els alumnes varen poder conèixer com vivien els homes i dones a Mallorca, i més concretament a la Cala de Sant Vicenç, a l´edat del bronze, a l´època talaiòtica, i descobrir que aquest lloc possiblement fou escollit pels navegants grecs del segle VI aC, per efectuar els primers contactes comercials a les nostres illes.

Centres participants

Els centres que varen participar en aquest projecte, tots de Pollença, són CEIP Miquel Capllonch, el CEIP Port de Pollença i l´IES Guillem Cifre de Colonya, als quals els responsables de l´activitat volen mostrar l´agraïment per la seva col·laboració en aquest projecte educatiu.

Compartir el artículo

stats