Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Gaudir de la ciència a l´institut

Durant tres dies, l´IES Manacor es converteix en un espai d´experimentació científica per als escolars dels centres educatius de tota la comarca - Els alumnes d´ESO i Batxillerat són els encarregats de realitzar els experiments

Aquesta setmana, i per onzè any consecutiu, l´IES Manacor es converteix en un centre d´experimentació cientítica. Ahir dimarts s´inaugurà una nova edició d´Experimenta, que continua avui i demà.

Durant aquesta fira científica, els alumnes d´ESO i Batxillerat es transformen en professors i expliquen i realitzen una sèrie d'experiments científics que prèviament han treballat als laboratoris en les assignatures de Física, Química, Biologia, Geologia i Matemàtiques.

Supervisats pel professorat es duen a terme un conjunt de pràctiques de laboratori interessants, curioses i sorprenents, que ajuden a comprendre millor la realitat que ens envolta.

La fira de ciència de l´IES Manacor compta també amb la participació d´alumnes d´escoles de primària i secundària de Manacor, Son Macià, Felanitx, Vilafranca, Sant Joan, Artà i Son Ferriol, a més dels familiars i amics dels escolars i el públic en general, que tenen l´oportunitat de gaudir de la ciència d'una manera diferent i divertida.

Els departaments de Física i Química han organitzat experiments de magnetisme, efecte giroscòpic, sincronització, ressonància, tub de Rubens, hologrames, l'arc de Sant Martí de dia i de nit, combustió i fluids tixotròpics.

Des del departament de Biologia i Geologia s'han preparat els següents experiments: fàbrica de colors (obtenció de pintures mesclant pigments extrets de la natura i tinció de polseres amb tints naturals), l'ou de goma (acció del vinagre sobre la closca d'ou), medussalia, mesofauna edàfica, arenes movents, sistema circulatori i un punt d'informació sexual.

El departament de Matemàtiques ha treballat els enigmes i Alan Turing (encriptació i test de Turing que posa a prova la intel·ligència artificial dels ordinadors).

Experimenta 2017 ha comptat amb el suport edel l'APIMA del centre. A més, també l'IFISC i l'empresa Medussalia han cedit durant uns dies a l'IES Manacor una sèrie d'instruments i de grumers, respectivament, per tal de realitzar els experiments.

Compartir el artículo

stats