Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

Quan la ciutat és una escola

El projecte Jane's Walk Ciutat Escola arriba al Museu Krekovic després de reunir les aportacions de 211 alumnes de tres centres educatius de Palma: CEIP Camilo José Cela, CEIP Marian Aguiló i l´IES La Ribera

Quan la ciutat és una escola

La ciutat és una escola i els alumnes en són protagonistes. Tres centres educatius de Palma han participat en el projecte Jane's Walk Ciutat Escola que els ha fet reflexionar per tal de fomentar la participació i l'esperit crític sobre l'urbanisme.

Com perceben i viuen els més joves la seva ciutat? Què els agrada? Què en canviarien? Què els agradaria millorar del barri de la seva escola? Aquestes i altres qüestions s´han posat damunt la taula en aquest projecte educatiu desenvolupat en diverses fases en el marc del projecte de les rutes urbanes Jane's Walk.

Ara s´han reunit les aportacions realitzades per 211 escolars dels tres centres educatius de Palma que hi han pres part: el CEIP Camilo José Cela, el CEIP Marian Aguiló i l´IES La Ribera.

Procés de recerca

Els escolars havien treballat sobre el seu entorn urbà més proper -el Nou Llevant, la Falca Verda i la Platja de Palma, respectivament- i ara en mostren els resultats, que es podran veure fins el proper 26 de març al Museu Krekovic de la ciutat (carrer de la Ciutat de Querétaro, 3).

L´exposició, inaugurada el passat cap de setmana, ofereix una finestra audiovisual i plàstica d'aquest procés de recerca i reflexió, alhora que vol ser un espai participatiu on els visitants contribueixin al debat iniciat sobre aquestes tres zones de Palma.

Els alumnes hi presenten el resultat de la seva tasca, però la mostra també és un espai obert a la reflexió i a la participació dels assistents, que fins i tot poden pintar o escriure les seves demantes a un dels murs del museu.

La inauguració de l´exposició comptà amb l´assistència de Francesc Miralles, vicepresident del Consell, Rafel M. Creus, director insular de Cultura, Susanna Moll, regidora d'Educació de l'Ajuntament de Palma, Joan Ferrer, regidor de Mobilitat i Iago Negueruela, conseller de Treball del Govern, a més de la directora del Museu Krekovic, Maria del Mar Gaita i dels coordinadors de l'exposició, Maria Gómez i Xisco Fernández.

Jane's Walk Ciutat Escola és un projecte pilot de participació ciutadana amb infants i adolescents nascut a partir del festival de rutes urbanes Jane's Walk que es proposa com a objectiu potenciar una reflexió sobre Palma a partir del treball dels escolars al voltant del seu entorn més proper.

Compartir el artículo

stats