Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

Els escolars, diputats per un dia

Alumnes dels col·legis Escolàpies i Sant Vicenç de Paül de Palma varen prendre part en una sessió del Parlament de les Illes Balears gràcies a un programa educatiu desenvolupat per l'associació Aldeas Infantiles sobre els valors

Els alumnes que participaren en aquesta edició del Parlament infantil. PARLAMENT

Alumnes dels col·legis Escolàpies i Sant Vicenç de Paül de Palma varen participar dijous passat en una sessió al Parlament de les Illes Balears amb motiu de la cloenda de la XVIII edició del programa educatiu desenvolupat per l'associació Aldeas Infantiles SOS de España, i que enguany s'ha centrat en dos aspectes dels valors humans: el respecte i la convivència.

Durant aquest curs escolar 2016-2017, el material educatiu per a Infantil i Primària d'Aldeas Infantiles SOS, anomenat Abraza tus valores ha arribat a 5.400 alumnes de 54 col·legis de les Illes Balears.

Els portaveus dels alumnes de les escoles participants foren Mari Carmen Torres i Gabriel Flórez, del col·legi Escolàpies, i Marta Rubio i Rubén Pons de Sant Vicenç de Paül.

Després dels parlaments dels portaveus, tots els escolars participants a la sessió procediren a dipositar el vot a una urna per elegir la proposta que més els havia agradat.

Els compromisos

Els compromisos dels valors que resultaren elegits foren cinc, per aquest ordre de major a menor votacions:

-Ens comprometem a ajudar als nins que sofreixen assetjament escolar en el meu col·legi tot d'una que ho sàpiga.

-Ens comprometem a ajudar a les persones majors del meu entorn.

-Ens mantindrem units malgrat hagi diferències, sense fer servir mai la violència

-Em comprometo a ser just amb les persones d'altres races. no discriminar-les ni deixar-les de costat.

-Ens posarem al lloc de l'altre per entendre'l millor.

L'acte comptà amb l'assistència de la presidenta del Parlament, Xelo Huertas; de la directora de l'Institut per a la Convivència i l'Èxit Escolar, Marta Escoda, i de Pedro Puig Pérez, president d'Aldeas Infantiles, a més de diputats de diferents grups amb representació al Parlament: Olga Ballester, Núria Riera, Sandra Fernández, Joana Aina Campomar i Conxa Obrador.

Compartir el artículo

stats