Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

Tallers i solidaritat a l'IES Capdepera

El darrer dia de classe abans de les vacances de Nadal es va organitzar una cursa oberta a tots els veïns del poble

Tallers i solidaritat a l'IES Capdepera

La darrera setmana de classes abans de les vacances de Nadal es duen a terme una sèrie d'activitats diferents a l'IES Capdepera. Són activitats que es combinen amb les classes ordinàries però que ajuden que la setmana es faci més curta i dinàmica.

A part de decorar les aules, amb un concurs d'ecodecoració incentivada des de la Comisió de Medi Ambient, es duen a terme tallers i una cursa-caminada solidària.

Els tallers es van dur a terme el passat dia 21 de desembre, a l'institut. L'alumnat podia triar, amb anterioritat, a quin assistir per tal que es professors preparassen el material necessari. N'hi havia moltíssims per triar, i segons els gustos, pels que són més dinàmics, pels qui agrada més estar tranquils, pels qui volien posar en pràctica la cuina, pels qui s'estimaven més fer manualitats... Taller de fer pizzes (amb un gran èxit de participació i amb unes pizzes boníssimes), taller de mandalas i postals nadalenques, de decoració de Nadal, de zumba i dansa (molt animat), el de bigball, jocs de taula, taller d'heràldica, visionat de la sèrie Black Mirror, fer-se camisetes, o ajudar al mercadet de productes de segona mà que es preparava des de la Comisió de Solidaritat.

L'únic que no es va poder fer fou el de l'excursió prepararda al Claper del Gegant, ja que la pluja i el vent ho va impedir.

Els tallers foren un èxit de participació, on alumnat i professors van practicar conjuntament destreses i van compartir temps fora de l'espai de les aules, on es veuen normalment.

Cursa i caminada

El dijous 22, com a darrer dia abans de les vacances, es va fer la Cursa-Caminada Solidària que es fa des de fa uns anys a l'IES Capdepera. Enguany, però, es va convidar a tot el municipi que hi participàs. Pares, mares, germans, cosins, padrins, fins i tot altres institucions com escoles o l'ajuntament (amb els regidors al capdavant) es van afegir a la iniciativa.

El fet de fer la cursa extensiva a més gent i per tal que tothom hi pogués participar en la mesura de les seves possibilitats va fer que també fos una caminada. Al final es va servir xocolata i ensaïmades per berenar, que van aportar els membres de l'APIMA, que van fer una gran feina preparant tot el menjar.

Així mateix, hi hagué una rifa, també solidària, de productes que oferien els establiments del poble (opars, talls de cabells, val per comprar llibres, capsa d'aines...).

Els doblers recaptats es destinaren a l'ajuda dels refugiats, ja que fa un mes una ex-alumna del centre, junt amb altres joves, que formen part de la ONG "De Llevant a Grècia; ajuda als refugiats" ens van venir a fer una xerrada per explicar-nos de primera mà la dramàtica situació que viuen nens, dones, homes i famílies que han hagut de fugir forçosament de la guerra.

Compartir el artículo

stats