Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

L'hora del codi, una iniciativa educativa global al CEIP Son Basca

L'escola de sa Pobla ha participat a 'L'hora del codi', una activitat que es duu a terme a més de 180 països i arriba a desenes de milers d'estudiants amb l'objectiu d'introduir els alumnes en el món de les noves tecnologies

El CEIP Son Basca de sa Pobla va participar, entre els dies 5 i 11 de setembre al projecte L'hora del codi, una iniciativa global s'ha dut a terme en el marc de la Setmana de l'Educació de les Ciències Informàtiques i que ha arribat a més de 180 països i a desenes de milions d'estudiants.

L'objectiu de les activitats és que des de ben petits els infants aprenguin a programar i a desenvolupar habilitats de resolució de problemes, lògica i creativitat, que més endavant els permetrà disposar de coneixements imprescindibles per al segle XXI, sigui quin sigui el seu futur professional.

Els alumnes del CEIP Son Basca, des de 3 anys fins a 6è de primària, varen participar a la iniciativa i, a més de realitzar activitats concretes per aprendre a programar, pogueren participar d'altres altres iniciatives.

Activitats

Els més grans participaren en una conferència de Benjamí Villoslada, director general d'Innovació Tecnològica, sobre els avenços tecnològics que els esperen, observar el funcionament d'una impressora 3D i aprendre com es programa, així com participar en una demostració de drons, activitats d'El tresor dels nombres i de Màgia algebraica de Centmat, de la Direcció General d'Innovació de la Conselleria d'Educació i Cultura.

Per als més petits es varen organitzar contacontes relacionats amb el món de la robòtica i de les matemàtiques i demostracions de com funciona un robot, entre d'altres activitats.

El CEIP Son Basca valora molt positivament l'activitat, que ha permès introduir els alumnes en el món de les noves tecnologies i que també ha estat possible gràcies a la col·laboració de l'APIMA del centre, la qual es va encarregar de cercar voluntaris que de manera totalment desinteressada organitzaren les activitats.

A l'acte de cloenda de la setmana, on es varen lliurar els diplomes a tots els infants i es va poder veure un vídeo de les activitats realitzades, hi assistí Jaume Ribas, director general d'Innovació i Comunitat Educativa.

Compartir el artículo

stats