Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Reconeixement

Mallorca té 43 centres educatius ecoambientals

Quaranta centres educatius han renovat el guardó com a Ecocentres i tres l'han rebut per primera vegada aquest curs

Aquesta distinció vol impulsar l´educació ambiental en els centres educatius.

A Mallorca hi ha aquest curs 43 Ecocentres. Quaranta d'aquests han renovat el guardó i altres tres l'han rebut per primera vegada.

L'etiqueta d'Ecocentres es lliura cada dos anys si s'aconsegueixen els objectius marcats en el projecte mediambiental de l'escola.

A l'acte de lliurament de les distincions es varen convocar tots els centres educatius que formen part de la xarxa d'Ecocentres, una distinció que es va crear l'any 2004 amb la finalitat d'impulsar l'educació ambiental en la vida dels centres educatius de les Illes Balears.

Per primera vegada, enguany la participació en el programa no comporta el reconeixement de crèdits de formació per a professorat a causa de l'entrada en vigor, el mes de juliol passat, d'un nou decret que regula la formació del professorat, el Decret 41/2016, de 15 de juliol, en el qual s'estableix un canvi en la regulació de la formació permanent del professorat de l'ensenyament no universitari de les Illes Balears.

Formació de professorat

A causa dels canvis que introdueix aquest decret, el Servei d'Educació Ambiental vol apostar ara per fer un programa de formació específic per als membres de les comissions ambientals dels centres educatius participants en el Programa de Centres Ecoambientals.

En primer lloc, s'ha organitzat el curs de trenta hores El medi ambient al centre educatiu, del qual se'n farà una primera edició a Mallorca durant els mesos de gener i febrer.

La Conselleria d'Educació i Universitat reconeixerà aquest curs amb hores de formació del professorat. D'altra banda, s'organitzaran altres activitats formatives més breus. De la primera, Entorn construït sostenible, que tindrà lloc el 19 de desembre a l'edifici de sa Petrolera de Palma, ja s'ha obert el termini d'inscripció.

Per inscriure's a aquests cursos tindran prioritat els membres de les comissions ambientals dels centres apuntats al Programa de Centres Ecoambientals en aquest curs, tot i que si queden places, aquestes estaran obertes a la resta d'interessats.

Compartir el artículo

stats