Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

Educació en valors per a associacions de pares

El programa 'Solidaritza't' de l'Institut Sindical de Cooperació al Desenvolupament d'UGT ofereix activitats a les AMIPAs

El curs passat, nou comunitats educatives participaren a les activitats d´aquest programa.

L'Institut Sindical de Cooperació al Desenvolupament d'UGT (ISCOD-UGT) desenvolupa, per segon curs escolar consecutiu, el programa 'Solidaritza't', que ofereix activitats a les associacions de mares i pares d'alumnes (AMIPA) per potenciar l'educació en valors.

Les accions incloses en el programa tenen l'objectiu de promoure una educació que contribueixi a la transformació social mitjançant la promoció de valors de pau, justícia, solidaritat, equitat, respecte i defensa del planeta, els drets humans i la diversitat cultural.

Una de les principals activitats proposades són els tallers familiars de teatre social, en els quals poden participar tant els adults com els infants. En aquests tallers es treballen, mitjançant una pedagogia activa, temes com l'assetjament escolar, la discriminació, els micromasclismes, la violència de gènere o la comunicació assertiva.

El programa d'ISCOD-UGT també inclou suport a les AMIPA en el disseny i realització conjunta d'activitats que afavoreixin la reflexió crítica i la presa de consciència de les persones participants sobre els reptes de la societat actual i l'enorme potencial que tenen les famílies per aconseguir una transformació social.

'Solidaritza't' ofereix, a més, un blog i una pàgina de Facebook, on es comparteix l'evolució de les activitats i, alhora, s'ofereixen recursos didàctics, contactes, informació i notícies útils.

Compartir el artículo

stats