Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

Una diada esportiva entre cooperatives d'ensenyament

Professors i treballadors del CIDE, Es Liceu, Aula Balear i Mata de Jonc participaren a la 7a Diada Esportiva Intercooperativa celebrada dilluns

A la jornada es varen treballar els reptes cooperatius.

El col·legi CIDE va acollir dilluns la 7a Diada Esportiva Intercooperativa, en la qual participaren diferents escoles que formen part de la Unió de Cooperatives de Treball Associat de les Illes Balears (UCTAIB). Hi prengueren part equips formats per centres com el CIDE, Es Liceu, Aula Balear i Mata de Jonc. Una cinquantena de docents i treballadors d'aquests centres participaren en una jornada en què practicaren el korfbal i el kinball, entre d'altres reptes basats en la cooperació.

Es tracta d'esports que no són gaire coneguts però que tenen una filosofia que encaixa perfectament amb l'ideari de les cooperatives d'ensenyament. Per exemple, el korfbal és un esport similar al bàsquet que es juga entre dos equips mixts que cerquen introduir una pilota dins d'una cistella i que es basa en principis com la cooperació, la no-violència, l'habilitat i la coeducació. El kinball és un esport d'equips que té com a finalitat eliminar l'individualisme en l'esport, fomentar la interacció positiva i la cooperació entre els membres del grup.

En definitiva, l'objectiu va ser no només divertir-se sinó fomentar el treball cooperatiu, una eina que té molts beneficis, com el d'ajudar a establir relacions entre companys, cohesionar el grup o resoldre conflictes.

Compartir el artículo

stats