Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Viu la cultura

Més de 120 activitats per formar-se en tots els àmbits de la cultura

La conselleria de Cultura del Govern ha presentat l'oferta d'aquest curs del programa 'Viu la Cultura' - S'ofereixen un total de 128 activitats -40 de noves- de literatura, música, teatre, dansa, història, art, medi ambient i ciència

El Govern presentà el programa fa pocs dies.

Un curs més, totes les expressions culturals de les Illes entrarant als centres educatius. La conselleria de Cultura ha presentat el programa d'activitats Viu la Cultura per a aquest curs, que inclou un total de 128 activitats, 40 de les quals són noves.

"Mitjançant el programa 'Viu la Cultura' posam a l'abast de qualsevol persona, independentment del nivell social o l'econòmic, l'accés a un ventall d'activitats de caire cultural, i així facilitam instaurar en els més petits els hàbits de consum cultural", afirmà la consellera Ruth Mateu durant la presentació del programa, i remarcà que el Govern "té clar que durant els primers anys de la vida és quan una persona es forma i adquireix les bases de coneixements que, en un futur, el faran ser una persona més culta, més crítica i, per tant, més lliure. Per això és bàsic que la cultura formi part d'aquest aprenentatge".

El programa 'Viu la Cultura' s'inicià fa quinze anys i el curs passat s'oferiren 89 activitats que arribaren a 66.574 alumnes. Pel que fa a aquest curs, s'han presentat les novetats i les activitats que ja s'oferien a través de la pàgina web (www.viulacultura.com), la qual s'ha millorat per facilitar l'accesibilitat, la consulta i la sol·licitud d'activitats per part dels centres educatius.

Hi ha activitats relacionades amb pràcticament tots els àmbits de la cultura: literatura, teatre i dansa, música i cultura popular, història, art i ciències socials i medi ambient i ciència.

Novetats

De les novetats del programa d'enguany, cal destacar les següents:

-Viu la Cultura a la biblioteca Can Sales de Palma, que són activitats gratuïtes dirigides al públic infantil i familiar de tot tipus: literatura, teatre, música, etc, i que tenen per objectiu fomentar la lectura entre els més petits. Aquestes activitats, que s'oferiran dues vegades al mes entre octubre i abril de 2017, es complementen amb les que ja s'hi desenvolupen, com les exposicions de llibres infantils i juvenils, els clubs de lectura i els tallers realitzats per la pròpia biblioteca. La idea és que els pares puguin conèixer una part de les activitats que Viu la Cultura ofereix a les escoles.

-Activitats que fomenten la llengua anglesa. James and the giant peach, The adventures of Millie Potter, The magic brush o When dreams become stories són algunes de les propostes teatrals, musicals i lúdiques per endinsar els alumnes en la llengua anglesa.

-S'han ampliat les activitats didàctiques dirigides als més petits, des de 0 a 3 anys i educació infantil, que donen suport als aspectes psicopedagògics, socials, emocionals i, en general, en tots els àmbits que formen part del desenvolupament de l'infant en l'etapa de 0 a 6 anys.

-S'ha incentivat l'àmbit d'història, art i ciències socials, amb activitats i tallers relacionats amb l'arqueologia, la història i la geografia. A través de l'Associació Aldarq es faran les activitats de Grafits ruprestres, Emojis egipcis i Arqueovinils. Per la seva banda, l'associació Maremagnvm desenvoluparà tallers per donar a conèixer la història de Roma des de diferents vesants, com l'escriptura, la indumentària o la cuina.

-També s'han potenciat les activitats de l'àmbit de la ciència i el medi ambient, dirigides a conscienciar i sensibilitzar als més joves sobre els reptes mediambientals. S'han inclòs dins d'aquesta branca activitats com Descobreix el món de les abelles, A la vora de la posidònia o Queixalades de verd.

A més a més, continuen activitats habituals d'edicions passades, moltes de les quals realitzen entitats i institucions de totes les illes. El programa complet es pot consultar a la pàgina web.

Per altra banda, cal destacar també l'oferta dels concerts didàctics, en els quals repeteix el grup Cap Pela. Durant el curs passat, més d'11.000 alumnes de totes les illes varen guadir d'aquests recitals, que es consolidaren com una de les activitats amb més èxit d'aquest programa educatiu i cultural.

Compartir el artículo

stats