Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats / ICAPE

Cooperació per a emprendre des de les aules

Un total de 91 grups d'alumnes entrenaran les capacitats emprenedores amb el programa ICAPE

El programa compta amb activitats de formació dels professors.

Un total de 91 grups d'alumnes d'entre 10 i 18 anys participen aquest curs en el programa ICAPE, 15 grups més que l'any passat. Els estudiants, procedents de 47 centres escolars d'arreu de les Illes Balears, treballaran les capacitats emprenedores a través de la creació d'una cooperativa, en el cas d'Educació Primària, o d'una ONG, en el cas d'Educació Secundària.

ICAPE és un programa impulsat de manera conjunta per la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria, a través de l'Institut d'Innovació Empresarial (IDI), i la Conselleria d'Educació i Universitat amb l'objectiu d'impulsar les capacitats emprenedores dels alumnes, al temps que es treballen els valors i la responsabilitat social. A més, es pretén que els estudiants aprenguin a treballar en equip, prendre decisions i assumir responsabilitats, a través de la metodologia de treball cooperatiu.

S'ha dissenyat un programa específic per a cada etapa educativa. Els alumnes de 5è i 6è de Primària participen a Emprendre a la meva Escola (EME), que consisteix en la creació d'una cooperativa. En el cas dels alumnes d'Educació Secundària, ICAPE ha dissenyat Joves Emprenedors Socials (JES), en el qual els alumnes constitueixen i gestionen una ONG, que organitza activitats amb l'objectiu de finançar un projecte social que cobreixi una necessitat detectada a un país en vies de desenvolupament.

Compartir el artículo

stats