Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Cooperació

S'Altra Senalla du el comerç just i el consum responsable a les aules

Aquesta associació mallorquina de comerç just ha presentat el seu programa d'activitats educatives per a aquest curs - Les activitats proposades pretenen oferir als alumnes eines per a la reflexió al voltant d'aquestes temàtiques

El cinefòrum sobre ´El costat fosc de la xocolata´ s´ofereix als alumnes d´ESO, Batxillerat i centres d´adults. S´ALTRA SENALLA

L'associació de comerç just S'Altra Senalla ha presentat la seva oferta educativa d'aquest curs, un conjunt d'activitats pensades per a dur als centres escolars la reflexió i l'acció entorn de temàtiques relacionades amb el comerç just i el consum responsable.

Com cada curs, l'entitat ofereix activitats pensades per a cada nivell educatiu. En aquest sentit, per a primària continua oferint la Ludoteca Solidària, per on tants i tants alumnes han tengut l'oportunitat d'aprendre què és el comerç just a través del joc.

Altres escolars podran tastar el gust de la solidaritat amb el Taller d'Alimentació o podran reflexionar entorn a qüestions tan preocupants com l'explotació infantil o el canvi climàtic. També l'exposició -que enguany es renovarà- s'ha passejat, i continuarà fent-ho aquest curs, per molts centres de secundària per a ajudar els joves a reflexionar sobre el comerç just el consum responsable.

Aquest darrer any S'Altra Senalla ha incorporat dues activitats noves que han tengut molt bona acollida, una de les quals ofereix una reflexió entorn al drama dels immigrants i els refugiats. Analitza per què tanta gent ha de fugir de casa seva i com els acollim, ofereix una reflexió sobre les desigualtats del món, de l'injust repartiment de la riquesa i de les seves conseqüències.

Finalment, el taller "I si nosaltres fossim el món?", destinat a escolars de 5è i 6è de primària i a 1r i 2n d'ESO, mostra com el comerç just i el consum responsable pot contribuir a eradicar la fam al món i per tant contribuir a una justícia que pot evitar conflictes bèl·lics, com el de Síria.

Per altra part, els alumnes de 4t d'ESO, Batxillerat i Adults, podran participar en un cinefòrum per descobrir què hi ha darrera una rajola de xocolata, on se sembra el cacau i en quines condicions, a més d'analitzar el vessant amargant que pot tenir la xocolata que consumim habitualment als països desenvolupats.

S'Altra Senalla també continua aquest curs amb la campanya "Centres Educatius per un Comerç Just", que consisteix a donar una distinció a aquells centres que s'han destacat i destaquen per fer present el comerç just al seu dia a dia a través de la sensibilització i la introducció de productes. Alguns instituts de secundària com l'IES Guillem Sagrera, l'IES Marratxí, l'IES Emili Darder i l'IES Josep Maria Llompart ja el tenen i d'altres com l'IES Arxiduc estan en camí d'obtenir-ho.

En aquests instituts, a més de dur-hi a terme activitats educatives, es venen productes de comerç just als seus bars.

Altres centres de primària, com el CEIP Binissalem, el CEIP Es Molí d'en Xema i el CEIP Son Verí, també obtingueren la distinció l'any passat.

Per qualsevol informació i reserva d'activitats podeu contactar amb S'Altra Senalla al carrer Arxiduc Lluis Salvador, 24 de Palma, per telèfon al 971 291 231 o per correu electrònic a educaciosenalla@pangea.org.

Compartir el artículo

stats