Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Reconeixements

L´IES Felanitx i l´IES Capdepera, premis de Mobilitat Sostenible

El Govern elaborarà una guia de bones pràctiques en mobilitat per a tots els centres educatius

El director general de Mobilitat i Transports, Jaume Mateu, i el director general d´Innovació i Comunitat Educativa, Jaume Ribas, lliuraren la setmana passada els premis als guanyadors del Concurs de Mobilitat Sostenible als Centres Educatius, impulsat pel Consorci de Transports de Mallorca el curs passat amb l´objectiu de promoure diferents actuacions que hagin facilitat una mobilitat sostenible per accedir al centre escolar, ja sigui a peu, amb bicicleta, amb transport públic o en un altre mitjà respectuós amb el medi ambient.

La comissió de valoració, formada per tècnics de l´Àrea d´Operacions del Consorci, va valorar tots els projectes que s´hi varen presentar i es va decidir atorgar el primer premi a l´IES de Felanitx, per desenvolupar accions directament relacionades amb la pràctica real de la mobilitat sostenible entre els seus alumnes i professorat, amb la promoció del cotxe compartit i el foment del transport amb bicicleta. També es va valorar especialment que aquest institut prioritza l´acció directa a l´àmbit teòric, entenent que és aquesta la manera més efectiva de conscienciar l´alumnat. El premi consistex en el lliurament de 10 aparca bicicletes i 2 sortides d´anada i de tornada per a 50 persones a la destinació que triï el centre en qualsevol dels mitjans de transport públic del TIB (bus, tren o metro).

El segon premi fou per a l´IES Sa Blanca Dona d´Eivissa, que ha centrat els seus esforços a assignar les 3 hores d´autonomia de centre disponibles al desenvolupament del projecte "A Sa Blanca Dona amb bicicleta", que ha servit per introduir aquesta disciplina, la mobilitat, a les aules, de manera que els seus alumnes, entre d´altres accions, han pres part en l´elaboració de propostes i les han fet arribar al batle d´Eivissa. El premi consisteix en 5 aparca bicicletes i 1 sortida d´anada i tornada per a 50 persones al destí que vulgui el centre en tren, bus o metro del TIB.

El tercer premi, va ser per a l'IES Capdepera per demostrar una participació activa en la iniciativa amb la realització d´un projecte de mobilitat que, entre altres aspectes, analitzava els accessos al centre. Els alumnes han estat conscients de la importància d´una mobilitat més amable per accedir al centre educatiu. En aquest cas el premi és una sortida d´anada i tornada per a 50 persones a la destinació que triï l´institut en tren, metro o bus TIB

Durant l'acte de lliurament, el director general de Mobilitat anuncià que s´elaboraria una guia de bones pràctiques per fer extensiu a altres centres educatius models i actuacions per promoure la mobilitat sostenible i per repensar el model d´accessibilitat als centres.

Compartir el artículo

stats