Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

'Bon dia, salut', un programa per a prevenir les addiccions

El programa pretén abordar la prevenció a partir de la promoció dels hàbits saludables entre els alumnes

Un total de 6.914 alumnes de totes les Illes Balears participaren durant aquest curs en el programa "Bon dia, salut" de prevenció d'addiccions i promoció d'hàbits de vida saludables que promou el Programa d'Addiccions i Drogodependències de les Illes Balears (PADIB) de la Direcció General de Salut Pública i Participació. De tots aquests alumnes, gairebé un 60% són d'educació infantil i de primària. El curs escolar passat participaren en aquest programa 40 centres educatius de totes les illes.

El programa "Bon dia, salut", que es du a terme amb la col·laboració del professorat dels centres educatius que hi participen, pretén abordar la prevenció a partir de la promoció dels hàbits saludables en educació infantil i primària, treballar la presa de decisions, fer front a la pressió de grup, així com tenir coneixement dels efectes del consum de drogues i l'abús de determinats comportaments en l'educació secundària (mitjançant el programa "Decideix" o el programa "Respir@ire") i treballar la informació, la prevenció i la disminució de riscs en l'alumnat en situació de vulnerabilitat (programa "THC, supera el repte").

A més, la Conselleria de Salut també du a terme durant el curs accions d'informació, formació i sensibilització en prevenció d'addiccions a l'alumnat universitari.

El curs 2015-2016, com a accions informatives, es col·locaren taules en diferents edificis universitaris. També es varen dur a terme tres sessions en les quals es va formar 16 universitaris interessats en la prevenció de les addiccions amb la finalitat d'informar sobre els riscs del consum de drogues, conscienciar en accions preventives i fomentar la difusió de missatges saludables entre iguals. A més, es realitzaren cinc campanyes de sensibilització, aprofitant el Dia sense Alcohol i altres dies mundials. Aquestes actuacions a la UIB es reforçaran durant el darrer trimestre d'enguany.

Per tal de donar a conèixer les actuacions que es duen a terme a les Illes Balears, la Conselleria de Salut actualitza anualment el Catàleg de programes de prevenció en drogodependències i altres addiccions, que es pot consultar en el web www.infodrogues.caib.es. Els centres educatius que estiguin interessats a rebre informació sobre els programes de prevenció d'addiccions poden posar-se en contacte amb el Pla d'Addiccions i Drogodependències telefonant al 902 075 727.

Compartir el artículo

stats