Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

'English Day': posam l'anglès en moviment

Alumnes del CEIP Binissalem participaren en una jornada per posar en pràctica el que han après a les classes d'anglès

Participaren a la jornada alumnes de sisè. CEIP BINISSALEM

A l'English Team del CEIP Binissalem no hem volgut deixar passar el 2016 sense tornar a convocar els nins de 6è de primària a una nova edició (la quarta) de l'English Day, la jornada lúdica enla qual es posen en pràctica les destreses treballades a l'aula aplicades a nous contextos i interlocutors diferents. En aquesta ocasió, el moviment ha estat el protagonista en un matí d'intensa activitat en el casal de s'Olivaret, a Alaró.

Posar el cos en moviment aporta els beneficis que tots coneixem per al cos i la salut, però hem de recordar l'impacte positiu que el moviment pot tenir en l'aprenentatge. És per això que a l'English Team del CEIP Binissalem hem volgut aprofitar aquestes dinàmiques, que no sempre es poden organitzar dins l'aula, per oferir un treball més viscut i més dinàmic.

Enguany ens ha acompanyat en aquesta aventura una experta en l'ús del hula hoop. Treballa aplicant l'ús d'aquest element per millorar el benestar de les persones i ens va fer una demostració de les seves habilitats posant en moviment quatre cèrcols en diferents parts del cos. Això ens deixà bocabadats, però res comparat amb l'hora de la pràctica, on els nins van haver d'afinar l'oïda i la vista per seguir les instruccions d'aquesta activitat.

Erica Hlacs i Bettina Hering, ambdues gran professionals de la tècnica NIA (non-impact aerobics), ens oferiren un taller de moviment expressiu. Els nins travessaren diferents fases de moviment com catching flies (caçar mosques), pulling grass (arrabassar herba), creeping and moving on the floor (arrossegar-se i desplaçar-se pel terra). A través del cos i la veu alliberaren energia i acabaren amb improvitzacions expressives artístiques. Tot plegat un treball molt beneficiós per a pre-adolescents, la majoria dels quals, començaven rígids, inhibits i a l'expectativa, i evolucionaven cap a moviments més oberts, expressius i centrats en gaudir de l'activitat.

El darrer taller va ser una Photo Scavenger Hunt (gimcana fotogràfica) organitzada per l'English Team del centre. En aquesta activitat els nins havien de moure's per les instal·lacions del recinte, llegint pistes, negociant i treballant la comprensió, arribant a acords comuns, cercant estratègies i solucions per aconseguir ser l'equip més ràpid, el més original o el més divertit. En aquest taller l'enginy i la capacitat d'organització van ser fonamentals. Es van posar en marxa, no sols la competència comunicativa en llengua anglesa, sinó també les competències interpersonal i la d'interacció amb el món físic, a més de deixar-nos un parell d'imatges memorables.

Els alumnes han pres millor consciència de les seves destreses comunicatives posant-les a prova amb interlocutors que tenen un alt domini de la llengua, amb diferents accents i maneres d'expressar-se. No és el mateix entendre la mestra a qui estan habituats, que escoltar i entendre persones d'altres cultures que tracten temàtiques noves.

Un any més, deim adéu a l'English Day i ens preparam per una millor 5a edició!

Compartir el artículo

stats