Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

Activitats esportives i hàbits saludables des de l'escola

El programa 'Suma't' ha arribat aquest curs a 25.000 alumnes de 132 centres educatius promovent l'activitat esportiva i els hàbits saludables - Una diada a l'Hipòdrom de Son Pardo va reunir escolars de nombrosos centres

El trot va ser un dels protagonistes de la diada.

Coincidint amb el final de curs que ja s'acosta, la Direcció Insular d'Esports del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell, ha fet balanç de les activitats organitzades en el marc del programa Suma't, que s'adreça a escolars d'entre 6 i 16 anys de qualsevol centre educatiu de Mallorca i que s'ofereix als centres educatius en dues modalitats, sempre en horari lectiu: tallers de dues sessions consecutives i unitats didàctiques que ocupen entre 4 i 6 sessions.

Promocionar els esports més minoritaris entre els alumnes i transmetre hàbits saludables i els valors de l'esport, són els principals objectius d'aquest programa, que aquest curs ha arribat a 25.000 escolars de 132 centres educatius.

"L'objectiu és donar l'oportunitat a aquests joves de conèixer de prop esports més minoritaris que, si no fos d'aquesta manera, segurament mai practicarien. Una pràctica a la qual sumam l'educació en valors lligats a l'esport i la promoció d'hàbits saludables", explica la directora insular d'Esports, Margalida Portells.

Els esports inclosos al programa són atletisme, escacs, handbol, patinatge, piragüisme, touch-rugbi, tir amb arc, tir de fona, bàdminton, judo, ball esportiu, trot, vela, motociclisme i orientació. Un apropament a l'activitat esportiva diversa que es complementa amb tallers destinats a la pràctica d'un esport saludable promovent la vida activa entre els escolars, els valors de l'esport i també educant en la salut oral.

Entre les novetats d'aquest curs, el programa Suma't ha incorporat els tallers de bàdminton a l'esport a l'escola, mentre que en el programa d'esport saludable s'han afegit tallers enfocats a eliminar els prejudicis de gènere que hi ha a l'esport, amb l'objectiu de continuar treballant per aconseguir una societat més igualitària.

També s'ha comptat amb la col·laboració del Col·legi de Dentistes de Balears per incorporar al projecte un taller de salut oral que ha arribat a 1.192 escolars d'arreu de Mallorca.

Per cloure el programa, la Direcció Insular d'Esports ha organitzat sis diades intercentres, a les quals participen diferents escoles, com la que es va celebrar a principis de juny a les instal·lacions de l'Hipòdrom de Son Pardo de Palma.

La trobada va reunir alumnes del CEIP Sa Casa Blanca, el CEIP Jafuda Cresques, el CEIP Sa Graduada, el CEIP Pintor Joan Miró i el CEIP Son Canals, amb una assistència de 150 participants d'entre 11 i 12 anys.

Aquests alumnes de sisè de primària varen poder practicar esports com el tir amb arc, el tir de fona, el rugbi, el trot, l'orientació, el bàdminton i participar en un taller de salut oral.

La diada va comptar amb la presència del vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, i de la Directora insular d'Esports, Margalida Portells.

Compartir el artículo

stats