Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

San Cayetano guanya la Lliga de Debat de Batxillerat

El Parlament de les Illes Balears va acollir la final d'aquest concurs i la d'Oratòria d'ESO i Batxillerat

Els alumnes del col·legi San Cayetano durant el concurs.

El Parlament de les Illes Balears va acollir la final de la primera edició de la Lliga de Debat de Batxillerat, que va tenir els col·legis San Cayetano i Sant Pere com a finalistes.

Aquests dos equips, que prèviament s'havien classificat a la jornada de debats que se celebraren a la Universitat de les Illes Balears, exposaren a la sala de Plens del Parlament les seves habilitats d'oratòria.

El grup del col·legi San Cayetano, format per Paloma Aleñar, Cecilia Delgado, Elisabet Flexas i Aina Arbona, es va proclamar guanyador d'aquesta primera edició de la Lliga de Debat de Batxillerat, una competició en la qual els participants no només han pogut aprendre a exercir l'art de la retòrica, sinó que també han pogut desenvolupar l'esperit crític i formar les seves pròpies opinions al mateix temps que han pogut investigar i reflexionar sobre els problemes que afecten la societat.

L'acte fou presentat pel vicepresident primer de la Mesa del Parlament, Vicenç Thomàs, i la Vicerectora d'Alumnes, Titulars i Empleabilidad de la Universitat de les Illes Balears, Margalida Payeras.

Oratòria

La jornada al Parlament es va iniciar amb el concurs d'Oratòria de 2n ESO, una final protagonitzada per dos alumnes del col·legi San Cayetano: Ennio C. Patak i Paula Guerrero, que van centrar els seus discursos en la tesi: "¿Milloren les xarxes socials la comunicació entre els joves?".

Després del debat, Ennio va aconseguir el primer lloc i Paula quedà en segona posició.

El Parlament també va acollir el concurs d'Oratòria de Batxillerat, en el qual també dues de les tres alumnes participants eren del col·legi San Cayetano: Lluïsa Guerrero i Reina Zambrano. La tercera participant era Raquel Frontera Miraut, alumna del col·legi Sant Josep Obrer de Palma, que va ser qui finalment guanyà en aquesta categoria.

Compartir el artículo

stats