Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

Un pati millor al CEIP Binissalem

L'escola vol uns espais exteriors que facilitin la convivència, la creativitat, l'aprenentatge i la curiositat dels alumnes

Alumnes, pares i mestres treballaren junts per millorar el pati de l'escola. CEIP BINISSALEM

El Claustre de professors i l'APA del CEIP Binissalem, conscients de les mancances dels espais exteriors dels patis, han començat un projecte de millora fet d'una manera activa, creativa i social i amb la implicació de tota la comunitat educativa.

L'objectiu és pensar, planificar i executar junts -alumnes, pares i mestres- millores al pati del centre. Es tracta d'un projecte a llarg termini, sense presses però amb continuïtat, que no comença i acaba aquest curs, ja que hi ha molta feina a fer i la intenció és anar fent a poc a poc però amb planificació de futur.

El projecte de millora l'han organitzat seguint les fases de la CO-CREACIÓ, començant per la fase de conèixer que ha tingut com a objectiu generar informació per activar el procés de creació col·lectiva.

Durant el primer trimestre es va obrir un correu electrònic on els pares i mares podien enviar propostes de millora, idees, comentaris, exemples? Per als alumnes es va treballar a les diferents tutories i després es va fer una junta de delegats on cada representant de les aules va aportar les seves propostes. Totes es recolliren i es varen agrupar per temàtica. Així quedà estructurat en quatre punts que es consideren primordials: establir zones d'ombra, pintar jocs a terra, posar més jocs al pati d'infantil i crear una zona de jocs al pati de primària.

Una vegada donada publicitat al recull de propostes, es va fer una primera assemblea d'alumnes, de pares i de mestres el passat 18 d'abril i es va començar la segona fase de Co-crear.

Es varen formar equips de treball segons les diferents temàtiques i en una propera assemblea es va valorar la viabilitat de cada idea en funció de la feina i el pressupost, es prioritzaren els canvis més necessaris i s'establiren les zones concretes per on començar.

Primera passa per arribar al pati somniat

Arribat el moment de construir, el passat dissabte 21 de maig es va dur a terme la primera diada de treball.

Quasi 80 pares i mares i més de 60 nins i nines, a més d'alguns mestres, participaren a la jornada organitzada per l'APA i per l'equip directiu del centre educatiu.

A partir de les 9 del matí començaren a arribar pares i mares carregats amb eines pròpies per posar-se a fer feina per tal de muntar les taules i els bancs, pintar pissarres, dibuixar jocs a terra, polir i pintar les bobines... Alguns pares col·laboraren amb aportació de materials: una família aconseguí una barca preciosa que ben segur farà les delícies dels més petits d'infantil, Vins Oliver va regalar unes bobines que ben polides i pintades seran unes taules ideals.

L'Ajuntament ha aportat vuit arbres que serviran per tenir un poc d'ombra.

Una vegada acabat la part del projecte estipulada, i després de prop de cinc hores de feina, la diada va concloure amb la celebració d'un dinar d'arròs brut organitzat per l'APA, darrera fase del procés celebrar.

Des de l'equip directiu volem destacar l'ambient agradable de feina i col·laboració que es va viure durant tot el dia; el fet de veure per unes quantes hores pares, nins i mestres participant en una mateixa tasca amb un mateix objectiu reflecteix el que ha de ser l'educació: tots units per a un bé comú.

En properes jornades s'aniran fent altres parts del projecte final: acabar de pintar murs amb dibuixos, sembrar més arbres i posar més estructures de jocs infantils.

Però, sobretot, el que es considera primordial és aconseguir algun tendal o pèrgola per habilitar una zona d'ombra per als mesos de sol.

Compartir el artículo

stats