Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Formació d'educadors

Docents de 21 centres coneixen com funciona la Formació Professional a Alemanya

Un total de 41 professors i tècnics participaren en una visita al Berufsbildungszentrum am Nord-Ostsee-Kanal de Rendsburg

Varen conèixer com funciona i s'organitza la Formació Professional.

Un total de 41 professors de 21 centres educatius de les Illes Balears, a més de 7 tècnics i responsables de la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat del Govern, participaren en una visita a Alemanya per conèixer com funciona la Formació Professional en aquell país entre els dies 10 i 12 de maig.

Organitzada per la conselleria d'Educació i el centre de formació professional alemany Berufsbildungszentrum am Nord-Ostsee-Kanal de Rendsburg, la visita tenia com a objectiu que professors dels centres educatius de les Illes Balears i tècnics i membres de la direcció general poguessin aprendre el funcionament i l'organització de la formació professional a Alemanya per posteriorment poder dur a terme canvis o millores en els seus respectius centres.

Hi participaren docents dels següents centres educatius: CIFP Joan Taix (sa Pobla), IES Alcúdia, IES Arxiduc Lluís Salvador (Palma), IES Calvià, IES Isidor Macabich (Eivissa), IES Josep Sureda i Blanes (Palma), IES Manacor, IES Maria Àngels Cardona (Ciutadella), IES Marratxí, IES Mossèn Alcover (Manacor), IES Puig de sa Font (Son Servera), IES Sa Colomina (Eivissa), IES Santa Margalida, IES Xarc (Santa Eulària del Riu), CC Aula Balear (Palma), CC CIDE (Palma), CC Es Liceu (Pont d'Inca, Marratxí), CEPA La Balanguera (Palma), IES Francesc de Borja Moll (Palma), IES Politècnic (Palma) i IES Josep Maria Quadrado (Ciutadella).

L'estada formativa va ser finançada íntegrament amb fons europeus del programa Erasmus+ del projecte EuroFP Balears de la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat i dels projectes Erasmus+ de l'IES Francesc de Borja Moll, IES Politècnic i IES Josep Maria Quadrado.

El primer dia de l'estada, Marko Krahme, coordinador de programes europeus al Berufsbildungszentrum am Nord-Ostsee-Kanal i cap del Departament de Metal·lúrgia, ajudat per l'equip de programes europeus del centre, va explicar als assistents el sistema educatiu alemany i l'organització i el funcionament de l'FP en aquest país, a més de mostrar-los les instalacions i els equipaments del centre.

El segon dia, els departaments de cada família professional del centre alemany varen organitzar seminaris i visites a diverses empreses perquè els participants poguessin intercanviar opinions amb professors, formadors d'empresa i alumnes. També varen poder observar en el mateix lloc la formació que reben els alumnes, tant en el centre com a les empreses.

Finalment, el tercer dia els participants varen visitar el centre de formació professional Regionales Berufsbildungszentrum Soziales, Ernährung und Bau de Kiel i els tècnics varen visitar el Ministeri d'Educació del land de Schleswig-Holstein, on varen poder seguir de prop com funciona i com s'organitza l'administració educativa regional a Alemanya.

El projecte Erasmus+ EuroFP Balears té un pressupost de 222.825 euros i concedeix, a més de les ajudes per a la mobilitat de professors, ajudes per a la mobilitat a 62 alumnes de cicles formatius de grau mitjà. Hi participen 30 centres de les Illes: 7 d'Eivissa, 1 de Formentera, 4 de Menorca i 18 de Mallorca.

Pel que fa al projecte Erasmus+ és un programa de la Unió Europea en l'àmbit de l'educació, la formació, la joventut i l'esport que abasta el període 2014-2020. Es tracta d'un programa únic que té com a objectiu impulsar les perspectives laborals i el desenvolupament personal dels joves, a més d'ajudar els sistemes d'educació, formació i joventut a proporcionar un ensenyament i un aprenentatge que permetin dotar les persones de les capacitats necessàries per al mercat laboral i la societat actual i futura.

Compartir el artículo

stats