Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Portes obertes

L'escola El Temple mostra com ha introduït les noves tecnologies

Aquest centre concertat de Palma organitzà unes jornades de portes obertes per mostrar com els alumnes treballen amb les noves tecnologies, que ja són un element imprescindible del procés d'aprenentatge

Varen poder conèixer els diferents projectes del centre.

El passat, 12 de maig, el col·legi concertat El Temple de titularitat trinitària i situat a Nou Llevant de Palma va celebrar una jornada de portes obertes tant per als pares que volen dur els seus fills al centre com per les famílies que ja hi tenen els fills i per a professors i equips directius d'altres centres.

El Temple ha iniciat un canvi en les metodologies per a aprendre i per a millorar la motivació de l'alumnat amb la introducció de les tecnologies (Ipad).

Després de dos cursos de formació, l'Ipad s'ha introduït com a eina motivadora l'aula, i això ha comportat un canvi metodològic important que ha suposat també un procés d'adaptació per part del professorat, que ha entès que ha de preparar als alumnes per tot allò que demanda la societat i ha de formar persones competents per al món laboral i social del segle XXI. Així, aquesta escola va decidir mostrar i compartir amb diversos grups educatius totes les innovacions que ha dut a terme com a centre referent a Palma amb una jornada de portes obertes. Durant els actes, es presentà el projecte, amb un discurs de l'entitat titular i el director de l'escola, Juan Carlos Thomàs. Després es varen fer una sèrie d'exposicions amb diferents projectes inclosos a diferents etapes educatives com són:

Entusiasmat

Aquest és un projecte didàctic-pedagògic que comprèn les etapes d'educació infantil i primària. Es treballa a partir de l'estimulació de totes les intel·ligències múltiples per fer accessibles les matemàtiques a tots els alumnes. Els estudiants gaudeixen amb el joc i l'experimentació amb una gran varietat d'activitats.

Learning by doing english session

Mitjançant l'ús d'Ipads i des de la pràctica es realitzen activitats basades en l'aprenentatge significatiu, que permeten millorar tots els camps d'aprenentatge de la llengua anglesa i les competències en les noves tecnologies.

Naturals 3.0

Amb aquest taller es vol intentar aproximar-nos al dia a dia d'una classe de naturals. Enguany han apostat per un canvi metodològic i duran a terme diferents projectes, sempre basats en metodologies en què l'alumne és l'autèntic protagonista de l'aprenentatge.

Matemáticas a tu ritmo

És un projecte d'innovació metodològica aplicat a les matemàtiques en el qual els alumnes van aprenent al seu ritme. Es té especial atenció a la diversitat i ha disminuit el rebuig i l'abandonament de l'assignatura per manca de temps per assolir els continguts mínims de cada curs.

¿Qué aporta el cambio?

Taller dirigit als professors d'altres centres amb el qual intenten donar la visió del centre sobre la necessitat d'un canvi metodològic i el que això els ha aportat en el dia a dia a l'aula.

Implementar el projecte

Aquest taller, dirigit als titulars i equips directius de diferents centres, els vol orientar com es pot fer aquesta innovació des dels equips responsables de l'escola i poder engrescar a tota la comunitat educativa. Mostren per què El Temple ha apostat per aquest model i no per un altre i les dificultats i errors que han tingut i les fortaleses que té el projecte.

Compartir el artículo

stats