Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

'Ficcions', o crear històries amb premi

Tres alumnes de l'IES Guillem Cifre de Colonya de Pollença guanyaren el premi de les Illes Balears

Els finalistes de les Illes durant el lliurament dels premis

Un total de 14 estudiants de Mallorca, 4 de Menorca i 3 d'Eivissa han arribat a la final de la vuitena edició del concurs literari Ficcions, l'aventura de crear històries per a joves d'entre 14 i 18 anys.

Aquest concurs ha comptat enguany amb 367 participants de les Balears, d'entre un total de 3.200 alumnes de tot el domini lingüístic, entre les illes, el Principat i el País Valencià, amb 1.236 històries creades.

La setmana passada, l'espai cultural Can Alcover de Palma va acollir el lliurament dels premis d'aquesta edició corresponents a les Illes Balears.

El premi a la millor història de les Illes Balears va ser per a Globus Espinós del grup Invencibles de Pollença, la història de Petra Coll, Aina Cifre i Francina Tomàs de l'IES Guillem Cifre de Colonya. La seva història es va imposar als grups bamaco del Col·legi Sagrat Cor de Palma, format per Concha Català, Bàrbara Sánchez-Cantalejo i Maria del Mar Valdés (amb La noia del tren), i papaia2001 del Col·legi Sant Tomàs de Aquino d'Inca (amb Minut a minut), format per Maria Magdalena Ballester i Bartomeu Payeras.

Aquests dos grups varen ser els guanyadors dels premis territorials de Mallorca.

Pel que fa al premi territorial d'Eivissa, aquest va ser per al grup QUEENS.COM (amb Una separació molt injusta), format per Mariam Bouchaniata, Oana Andorca i Coral Heredia de l'IES Sant Agustí des Vedrà.

Quant al premi territorial de Menorca, aquest es lliurarà el pròxim 15 de juny a Maó. Dels tres grups finalistes, dos són de l'IES Maria Àngels Cardona de Ciutadella i l'altre del col·legi concertat Sant Josep de Maó.

En total, en el concurs hi han participat 98 històries i grups finalistes, dels quals, 65 grups són de Catalunya, 25 del País Valencià i els 9 grups restants són els de les Illes Balears, amb un total de 21 finalistes.

Els premis foren lliurats per la directora general de Política Lingüística de les Illes Balears, Marta Fuxà; el president de l'Obra Cultural Balear, Jaume Mateu; la responsable de comunicació i relacions externes d'Endesa, Magdalena Frau, i el secretari general de l'Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació (AMIC), Josep Ritort.

Compartir el artículo

stats