Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Formació

Un centenar de docents participen a la jornada d'ambientalització

Ahir es va celebrar la XV Trobada per a l'ambientalització de centres escolars

Ahir es va celebrar la XV Trobada per a l'ambientalització de centres escolars, en la qual participaren prop d'un centenar de professors d'arreu de l'illa.

Aquesta iniciativa s'emmarca dins el programa Educació Ambiental sobre Residus que desenvolupa el Consell de Mallorca, finançat per Ecoembes i executat per la Fundació Deixalles.

L'objectiu de la jornada era dotar els professors dels coneixements i de les eines més útils perquè puguin transmetre els seus alumnes, de la millora manera possible, la necessitat de tenir cura del medi ambient.

Durant tot el matí es va dur a terme la part teòrica, que tractà especialment sobre els residus i sobre la importància de la conscienciació.

Per altra banda, també es va donar resposta a dues de les preguntes més habituals dels centres educatius: què s'ha de fer amb els residus perillosos i quins efectes tenen les antenes de comunicació, les lleis que les regulen i quines mesures es poden prendre.

També s'explicà als docents quà és el Mercat Social de les Illes Balears i com, cada un de nosaltres, amb les accions de consum individuals, col·lectives, a casa o a les escoles podem contribuir a una societat més ecològica.

Amb la intenció d'oferir diferents eines al professorat, hi va haver la ponència Els contacontes com a eina d'educació ambiental i s'insistí en la importància i en l'eficàcia d'aquesta tècnica per fer arribar el missatge ambiental als alumnes.

Finalment, s'exposaren tres dels projectes que els centres educatius han duit a terme com a experiència ambiental i hi va haver un temps per al debat i per aclarir dubtes.

Quant a la part pràctica, es va oferir als participants un taller per descobrir el vessant més artístia dels residus. De la mà de la dissenyadora Aina Siles, els docents participants varen poder elaborar tot tipus de peces de roba i complements utilitzant objectes que en un principi eren residus.

Finalment, durant la trobada els participants també pogueren entregar la roba que ja no utilitzen a la Fundació Deixalles perquè aquesta li pugui donar una segona vida i que no acabi com a residu.

Compartir el artículo

stats