Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

L'IES Manacor celebra la Fira de Medi Ambient

L'ecoalimentació fou el tema d'aquesta activitat que va néixer fa onze anys amb l'objectiu de fomentar la cultura mediambiental

Hi va haver una mostra de productes ecològics i locals.

L'Institut de Manacor celebrà, els passats 5 i 6 de maig, la Fira de Medi Ambient. Tengué lloc en horaris de matí i, a més, a l'horabaixa del dijous en què es realitzà la jornada de portes obertes adreçada al públic en general. La visitaren els alumnes del centres de primària de Manacor i Son Macià.

"És una activitat que es va iniciar fa onze anys; per això, diem que és un dels actes que ja ha esdevingut tradició a l'IES Manacor. Va néixer amb l'objectiu de fomentar la cultura mediambiental i potenciar la defensa del medi, augmentant el coneixement d'aspectes ambientals que afecten la salut, el planeta i la qualitat de vida", explica la coordinadora Joana Maria Castro. Alguns dels temes de les edicions anteriors han estat l'energia solar, les piles, l'aigua, la contRaminació, el bosc, mobilitat sostenible, mars i oceans o les plantes.

L'organització corregué a cura dels departaments de ciències naturals, ciències socials, física i química, orientació i diferents departaments de cicles formatius. Per altra part, foren els alumnes del cursos d'ESO, batxillerat i cicles formatius (serveis socials) qui s'encarregaren de les nombroses activitats duites a terme.

La fira s'ordenà en diferents estands on els alumnes eren responsables de fer-ne l'explicació, sota la supervisió del professorat. Es mostraren experiències, maquetes i es facilità la informació que els visitants sol·licitaren sobre els diferents temes.

Algunes de les experiències que es dugueren a terme en aquesta edició foren les següents:

-Reduïm residus: Impacte ambiental dels residus. Com podem reduir residus?

-Aliments quilomètrics (aliments km0): Importància de consumir aliments propers.

-Producte local i ecològic: Característiques, etiquetatge i diferents mostres de producte ecològic.

-Saps el que menges?: Fraus alimentaris.

-Importància dels colors en l'alimentació: Alimentació amb colors variats.

-Aliments transgènics: Què són? Etiquetatge. Com afecten els transgènics a la salut i al medi ambient.

-Comerç just (conscienciació social): Canvia el pes del teu consum.

-25 g de sucre!: Ho sabem tot sobre el sucre?

-Piràmide alimentària: Consum recomanat per dur una dieta equilibrada.

-Hort ecològic de l'IES Manacor: Visita de l'hort que conreen alumnes del centre.

L'horabaixa del dijous s'impartí la xerrada Beneficis de la dieta mediterrània, a càrrec de professionals de l'Hospital Universitari de Son Espases (programa PREDIMED) que duen a terme un estudi sobre la importància de la dieta mediterrània per a la reducció de malalties cardiovasculars. Per altra part, hi hagué una degustació de tapes saludables a preus econòmics i la fira va estar amenitzada amb el tema Nyam-nyam de les Tres Taronges de Joan Bibiloni.

L'IES Manacor comptà amb la col·laboració de l'APIMA, s'Altra Senalla (Manacor), Amics de la Terra, VSG Justícia alimentària global, APAEMA, Me ecològic, Vaca mallorquina, Forn saludable, sa Mesura, Joan Bibiloni i l'alumna de 2n de batxillerat de l'IES Manacor, M. Antònia Nadal, qui dissenyà el cartell de la fira.

Compartir el artículo

stats