Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Noves tecnologies

L'escola i les famílies, sempre en contacte

La plataforma 'Sappschool' ofereix una aplicació personalitzada per a cada centre educatiu

Isaac Serra, responsable de Sappschool, amb Rafel Moscardó, responsable TIC del CEIP Molí d´en Xema.

Les noves tecnologies entren de cada dia amb més força als centres educatius i ho fan amb dispositius que no només s'utilitzen en l'àmbit de l'ensenyament a classe, sinó que també ajuden a millorar la comunicació entre les escoles i les famílies.

Aquest és el cas de la plataforma Sappschool, que proposa a les escoles tenir un contacte més directe, senzill i innovador amb els pares i alumnes per part dels professors utilitzant les eines que proporcionen les noves tecnologies.

Sappschool és una aplicació personalitzada i independent per a cada escola que hi treballa i que es proposa com a objectiu bàsic ajudar a millorar la comunicació entre el professorat i les famílies. Sis centres de l'illa ja la fan servir aquest curs: el col·legi Sant Francesc de Palma, el CEIP Es Molí d'en Xema de Manacor, el col·legi Arcàngel Sant Rafel de Palma, el col·legi Sant Vicenç de Paül de Manacor, el CEIP Jaume Fornaris de Son Servera, i el col·legi Nostra Senyora de Gràcia de Llucmajor. A més, hi ha una vintena de centres més que s'hi han interessat de cara al curs que ve.

Isaac Serra, responsable de Sappschool, explica que el projecte va néixer després de dues experiències pilot a dues de les escoles que ara també l'utilitzen: el col·legi Sant Vicenç de Paül de Manacor i Arcàngel Sant Rafel de Palma.

"En els dos casos els resultats varen ser extraordinaris i va ser quan vàrem decidir posar en marxa el projecte i portar-lo a moltes més escoles", explica Serra.

El primer centre públic que l'ha implantat aquest curs ha estat el CEIP Molí d'en Xema de Manacor. El seu coordinador TIC, Rafel Moscardó, explica que l'aplicació els permet "oferir als pares informació contínua d'allò que fan els seus fills a l'escola" i destaca que informen dels exàmens, deures, excursions, activitats que els pares poden fer amb els fills per reforçar continguts, i qualsevol altra tema d'interès de l'escola.

"Pensam que per a educar ha d'intervenir tota la comunitat educativa", remarca Moscardó que valora molt positivament els primers mesos de funcionament de l'aplicació en aquesta escola de prop de 400 alumnes que treballa per projectes.

Com funciona Sappschool?

Tant Isaac Serra com Rafel Moscardó destaquen que Sappschool "és molt senzilla de manejar". Els pares es descarreguen l'aplicació al telèfon mòbil (funciona tant amb Android com amb iPhone).

Després, els mateixos pares decideixen a les informacions de quins cursos es volen subscriure.

Els professors disposen d'una altra aplicació mòbil des de la qual poden enviar el que vulguin en cada moment (documents, imatges, textos informatius, etc.) a través de la publicació a qualsevol tipus de web i de blog i de Google Calendar.

Quan l'escola publiqui un nou contingut, els pares subscrits rebran immediatament una notificació al mòbil amb el que els professors hagin enviat. I tot en un interval de 30 minuts com a màxim.

Els centres educatius també poden personalitzar l'aplicació, de manera que la plataforma es manté contínuament viva i es pot actualitzar anualment amb millores que les mateixes escoles poden suggerir a través d'una enquesta anual.

Compartir el artículo

stats