Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

Una setmana cultural d'infantil a secundària

Tots els alumnes del col·legi Fra Joan Ballester de Campos participaren a les activitats

La setmana cultural va oferir nombroses activitats als alumnes del centre.

Un any més, el col·legi Fra Joan Ballester de Campos organitzà una setmana cultural en les activitats de la qual participaren tots els alumnes del centre, des d'educació infantil fins a secundària.

En el cas dels alumnes d'infantil, les activitats se centraren en el film Shrek, que els escolars varen veure i treballar.

En varen pintar tots els personatges, per poder-ne fer un photocall. A més, varen fer caretes dels protagonistes i una sèrie de tallers de cuina relacionats ambel film i amb l'Oscar que va rebre. I amb tanta feina feta varen rebre uns "Oscars" com a premi a la millor activitat plàstica.

Els alumnes de primària varen preparar petites obres de teatre que varen representar dins les respectives aules. Els de sisè varen preparar petites pel·lícules que es varen veure també dins la classe.

A més, també varen dissenyar cartells de decoració per a la cerimònia final d'entrega dels premis. Varen dur a terme activitats del Trivial, de l'Oca, de cuina, de tallers variats i de disfresses, tots relacionats amb els Oscar. Per tota la feina feta, també reberen l'estatueta que identifiquen aquestes famosos guardons.

Quant als alumnes de secundària, varen poder gaudir d'una xerrada sobre els foners balears i en varen fer dues hores de pràctica.

Visitaren també l'obrador de la Pastisseria Pomar on na Fàtima i na Victòria, de la quarta i la cinquena generació d'aquesta nissaga de pastissers, els varen oferir una explicació molt didàctica sobre el pa, els pastissos, l'ensaïmada i les mones de Pasqua.

A l'església, el rector Francesc els va parlar de la Setmana Santa i de les capelles que més s'hi relacionen.

A més d'aquestes activitats realitzades per cicles, tots els grups també varen veure el film Inside out i en treballaren els valors i les sis emocions humanes.

Per altra banda, també hi va haver una xerrada oferida per Miquel Vicens, en Miquel Calent, sobre la cuina medieval.

Un grup d'alumnes de segon d'ESO va preparar la narració dramatitzada del Plant de la Verge , de Ramon Llull, i va participar en la Processó del Silenci, sempre amb col·laboració amb la Parròquia de Sant Julià

A més, tot el col·legi va assistir a la representació de l'obra L'Abat de la Real, que havien preparat alumnes de segon d'ESO a la classe de Processos de Comunicació, en el marc de l'Any Ramon Llull.

La setmana cultural finalitzà amb cerimònia d'entrega dels Oscar, durant la qual es va reconèixer i valorar la feina feta durant aquests dies.

Compartir el artículo

stats