Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

L'IES Mossèn Alcover, a la fàbrica CEMEX

Alumnes d'ESO i batxillerat d'aquest centre de Manacor pogueren conèixer el procés de fabricació del ciment

Els alumnes de l'IES Mossèn Alcover varen poder recórrer la fàbrica i participaren en una xerrada.

Els alumnes d'ESO i batxillerat de l'IES Mossèn Alcover de Manacor varen visitar les instal·lacions de la fàbrica de ciment de CEMEX de Lloseta i assistiren a una xerrada en la qual els varen explicar el procés de fabricació del ciment.

Després, els escolars varen recórrer les instal·lacions de la planta proveïts dels Equips de Protecció Individual (EPIs) obligatoris, i varen poder veure in situ totes les fases de producció, control de qualitat, envasat i expedició del ciment.

En la nau en la qua s'emmagatzema el combustible, pogueren comprovar que, a més de coc de petroli, la planta utilitza biomassa com a combustible alternatiu, la qual cosa contribueix de manera directa a reduir les emissions de diòxid de carboni (CO2) durant el procés de producció.

Els alumnes participaren també en una xerrada sobre la política mediambiental de la fàbrica, durant la qual els explicaren que aquesta és una de les prioritats dins la companyia, que en els darrers anys ha dut a terme importants inversions amb la finalitat de minimitzar al màxim l'impacte mediambiental que pogués produir l'activitat industrial de la planta.

Compartir el artículo

stats