Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Motxilles solidàries per a Lesbos

El CEIP Mestre Colom de Bunyola ha participat activament en el projecte de motxilles solidàries de la plataforma Sóller amb els Refugiats - Ha recaptat prop de 1.400 euros entre tota la comunitat educativa del centre

Un grup d'alumnes de primària amb algunes de les motxilles solidàries. CEIP MESTRE COLOM

Els centres educatius de les illes no han estat aliens a la crisi dels refugiats. Diverses escoles de Mallorca s'han mobilitzat en les darreres setmanes per ajudar els desplaçats, especialment sirians, que des de fa mesos arriben a les costes de Grècia.

Una d'aquestes estat el CEIP Mestre Colom de Bunyola, que ha recollit entre tota la comunitat educativa prop de 1.400 euros que arribaran als desplaçats en forma de motxilles solidàries gràcies a la plataforma Sóller amb els Refugiats, de la qual és membre la bunyolina Carme Borràs Colom, que fa pocs mesos va ser a Lesbos ajudant els refugiats amb l'ONG Proem-Aid.

El projecte Apadrina una motxilla solidària per a infants desplaçats ha implicat tota la comunitat educativa del centre. Els alumnes i les famílies han fet aportacions econòmiques per apadrinar motxilles, que després s'han omplert de productes de primera necessitat per a infants de fins a 3 anys. Gràcies als diners recollits en aquest centre, també s'han enviat a Lesbos flassades tèrmiques i motxilles portanadons.

Les motxilles adquirides amb els 1.400 euros aportats per tota la comunitat escolar han estat decorades i personalitzades pels alumnes del centre, que han escrit missatges dirigits als refugiats.

A més de treballar la solidaritat i implicar-hi els alumnes, el projecte també ha servit per estudiar conceptes geogràfics i històrics relacionats amb la zona de la crisi dels refugiats, com Turquia o Lesbos.

Carme Borràs, a Lesbos

La implicació de Bunyola amb el projecte de les motxilles solidàries gestionat per Sóller amb els Refugiats no s'ha limitat a l'escola.

Després de l'estada de Carme Borràs a Lesbos el passat mes de gener, al poble s'han apadrinat centenars de motxilles que ja han estat enviades a l'illa grega a través de la plataforma creada al poble veí de Sóller, una solidaritat que ha comptat amb la participació activa de tota la comunitat educativa del CEIP Mestre Colom.

Compartir el artículo

stats