Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Projectes, experiències, activitats

Setmana ecològica multidisciplinària

"Tenguérem una setmana molt positiva amb variades experiències multidisciplinàries relacionades amb el nostre tema de l'Ecoescola". Amb aquestes paraules el centre The Academy International School de Marratxí ens introdueix en la descripció de la Setmana Ecològica que celebraren el passat febrer. "Els pares han gaudit escoltant els seus fills explicar-los sobre els diferents temes mediambientals que estudiaren aquells dies. L'entusiasme de tot l'equip de The Academy en fa fer possible l'èxit", expressen amb satisfacció.

La setmana esdevingué una gran participació de la comunitat escolar: "El nostre equip de manteniment es va posar a fer feina en la preparació del nostre hotel d'insectes, les caixes per a ratapinyades i menjadors per a ocells. L'equip de l'oficina va estar molt ocupat coordinant tots els tallers i excursions i proporcionant materials extra per a les activitats de reciclat. Per a l'equip educatiu, la setmana ha passat volant, plena d'ensenyament reflexiu i descobriment. Els nostres alumnes més petits s'ho varen passar molt bé durant la gran varietat d'activitats que varen realitzar amb els seu professors mentre els majors participaven als tallers".

Vegem com es desenvolupà dia rere dia.

Dilluns

Totes les classes varen ajudar a preparar l'hotel d'insectes pels primers clients. Els alumnes varen aprendre sobre les diferents espècies d'insectes i de com el l'hotel d'insectes protegirà aquesta diversitat, proporcionant-lis un refugi confortable. Les canyes de bambú seran la llar d'abelles solitària, els trossos de fusta seca acolliran escarbats i molts d'insectes es refugiaran a les pinyes, les fulles, la palla i les branques seques.

Dimarts

Aquest dia es va dedicar al meravellós i fascinant món de les abelles. Els alumnes varen participar al taller on els varen explicar el fràgil equilibri de la natura i la importància de la pol·linització. Varen aprendre sobre la vida de les abelles, l'apicultura i fins i tot varen tenir una degustació de mel. Els alumnes de Year 1 varen conèixer la vida d'aquests insectes i després varen fer espelmes amb cera d'abelles.

Dimecres

L'alumnat de Year 9 i Year 10 va participar en el projecte "Dues Mans" de neteja de la Platja de Palma de l'associació Ondine. Aquest grup, que havia visitat anteriorment l'escola per parlar del seu treball mediambiental a Mallorca, va quedar molt content i amb bona impressió del treball i entusiasme dels nins i nines.

Fent ús de quadrants, varen recollir micro plàstics i també varen realitzar una neteja a l'ample d'una part de la platja per recollir residus més grans. Després varen analitzar aquests fems i els resultats es compararan amb els d'una futura neteja a fi que puguin realitzar un estudi comparatiu juntament amb l'associació Ondine .

El taller de testos reciclats de Yr 6 va ser molt divertit i els participats varen quedar tan encantats amb els resultats que Ms Gould decorarà les escales en forma de jardí vertical fora de l'aula. Tots els de Year 5 varen aprendre a fer una bossa a partir d'una samarreta vella i varen quedar fascinats amb aquesta tècnica tan enginyosa.

Dijous

Les classes de Year 3 i Year 4 varen fer una excursió a TIRME, el Parc de Tecnologies Ambientals a Son Reus. Aquí varen poder observar com es realitza el reciclat i la importància de separar els fems per aquest propòsit.

A Year 9 varen aprendre a fer una dutxa solar en una demostració feta pel grup EDUC4R del Consell de Mallorca i la Fundació Deixalles. Ms Palmer i els alumnes d'aquest grup varen quedar molt satisfets amb aquest taller, perquè és el complement al projecte en el qual han estat fent feina a l'assignatura d'Art. Les maquetes amb els dissenys construïdes per Year 9 estan exposades a la biblioteca.

Després va tocar als alumnes de Year 7 i de Year 8 demostrar la seva creativitat als seus respectius tallers de Ecobricomania. Varen parlar sobre diferents idees d'usar objectes quotidians de fems reciclats amb la idea de reduir la quantitat de rebuig que produïm.

"Tenim la sort -comenta aquesta escola de Marratxí- que una mare de The Academy és una entusiasta educadora en la metodologia del pensament lateral. Na Raquel va venir a fer-nos un taller Thinktank utilitzant l'estratègia dels sis capells per pensar d'Edward de Bono per arribar a conclusions de "com fer la nostra escola més ecològica". Els alumnes majors d'educació primària i de secundària varen ser molt afortunats en poder participar en aquestes sessions de pensament crític i d'aprendre estratègies per pensar en què els ajudaran en moltes situacions".

Divendres

"La desfilada del carnaval anual va ser la millor manera d'acabar aquesta setmana educativa i divertida", apunten. "Al final del dia va ser molt agradable veure els alumnes que participen al grup de jardineria del migdia amb Ms Teresa venent la cuita que han recollit. Tots els alumnes han col·laborat perquè que el nostre hort s'hagi convertit en un espai productiu, de salut i diversió en el qual podem apreciar la bellesa del nostre medi ambient".

La fitxa de l'activitat

THE ACADEMY INTERNATIONAL SCHOOL

Denominació: Setmana Ecològica a The Academy International School

Alumnat: Tot el centre Qui l´aplica: Equip docent i altres col·laboradors Quan: Del 8 al 12 de febrer Per a més informació: http://www.theacademyschool.com nwyatt@theacademyschool.com

Telèfon: 971 605 008

Compartir el artículo

stats