Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

'Hansel i Gretel' en versió òpera per a 900 alumnes

L'activitat, emmarcada en el programa Viu la Cultura, es va celebrar a l'auditori del Conservatori

L'objectiu d'aquesta activitat és acostar el món de l'òpera als escolars de manera entretinguda.

Més de 900 alumnes de diversos centres educatius de Mallorca assistiren dilluns al concert didàctic Òpera Hansel i Gretel, organitzat per la Direcció General de Cultura de la Conselleria de Participació, Transparència i Cultura del Govern.

Aquest concert, emmarcat en el programa d'activitats educatives Viu la Cultura, es va celebrar a l'auditori del Conservatori de Música i Dansa i tenia com a objectiu acostar l'alumnat al món de l'òpera mitjançant una versió particular i divertida del conte tradicional d'origen germànic Hansel i Gretel, dels germans Grimm.

Hi participaren escolars dels centres CC Pius XII, CEIP Ses Cases Noves, CEIP Escola Graduada, CEIP Aina Moll, CEIP S'Algar, CEIP Puig de sa Morisca, CEIP Mestre Colom, CC Bisbe Verger, CEIP Pere Rosselló, CEIP Miquel Costa i Llobera, CEIP Cas Capiscol i CEIP Es Pont.

Hansel i Gretel explica la història de dos infants als quals la gola i les entremaliadures els porten grans problemes; però l'astúcia i la col·laboració que estableixen els alliberarà de la bruixa malvada i d'un destí fatal.

La música del compositor alemany Engelbert Humperdinck (1854-1921), romàntic tardà i assistent de Richard Wagner, serveix per contar aquesta història, que és cantada i parlada per quatre cantants d'òpera que interpreten els diferents personatges de la història, acompanyats per la música del piano i la flauta.

Compartir el artículo

stats