Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Projecte internacional

Una experiència a Alemanya

Alumnes d'ESO del col·legi Sant Antoni Abat que cursen alemany realitzen un intercanvi amb escolars del país

Alumnes durant una de les activitats de l'intercanvi. COL. SANT ANTONI ABAT

Els alumnes de 3r i 4t d' ESO, del col·legi Sant Antoni Abat que cursen llengua alemanya viuen en primera persona una experiència inoblidable a Munic i Salzburg.

Els professors d'alemany Gabi Katona i Toni Garí començaren el projecte amb molt d'entusiasme, a la primavera del curs 2014-15.

Una vegada començat el curs, l'equip docent de 3r i 4rt ha col·laborat facilitant les tasques per preparar el viatge per viure l' aventura en primera persona.

El professor Toni Garí s'ha encarregat del contacte amb els professors de l'escola de Trostberg, la planificació de les sortides culturals, la presentació a les nostres famílies del projecte, i la confecció de les parelles d'alumnat de Sant Antoni Abat i de Trostberg.

Xisco Ramis, que coneix a tots els alumnes pel seu pas per segon, ha ajudat a planificar el viatge i donar-hi suport durant l'estada a Alemanya.

La realitat del projecte va començar el dia 15 de febrer amb el viatge a Munic de 23 alumnes i dos professors. Quan arribaren, es dirigiren a l'estació central de tren, on començaren un desplaçament de tres hores fins a Trostberg (poble proper a la frontera d'Àustria, a mig camí entre Salzburg i Munic).

Quan arribaren, les famílies d'acollia i els professors de l'escola els esperaven a l'estació i els donaren la benvinguda plens d'entusiasme.

El dilluns horabaixa, els alumnes ja es varen repartir amb les famílies que amb molta cura havien elegit el professorat de Sant Antoni Abat i de Trostberg. Després d'un dia especial, cadascun se'n va anar a descansar del viatge.

El dimarts, els alumnes i professors del nostre centre assistiren a l'escola amb el seu corresponent company o companya. Allà varen conèixer el funcionament d'una escola a Alemanya, i participaren de la classe de llengua espanyola dels alumnes de Trostberg.

Dimarts horabaixa quedaren amb les famílies i prepararen i gaudiren d'una típica festa bàvara al centre escolar.

El dimecres l'expedició de Mallorca, va visitar la important ciutat de Munic, on els alumnes alemanys foren uns experts guies.

Fins el dia d'avui , els vertaders protagonistes estan vivint una apassionant experiència.

Compartir el artículo

stats