Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Projecte internacional

Materials educatius per a adults

L'Escola Oficial d'Idiomes de Palma participa en un projecte internacional que posa a l'abast de tothom nous materials

Participants en aquest projecte internacional Erasmus+. EOI PALMA

L'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) de Palma participa en l'associació estratègica Erasmus+ sustAEnable: Implementing the idea of sustainability into teaching and learning in adult education en el bienni 2014-2016.

En aquest projecte l'EOI de Palma i cinc socis més (d'Alemanya, Àustria, Regne Unit, República Txeca i Suècia) han elaborat materials educatius en anglès, alemany, castellà, suec i txec que ara posen a l'abast de la comunitat educativa.

Aquests materials estan destinats a alumnat adult que apren llengües estrangeres, però també es poden fer servir en altres nivells educatius o adaptar a altres idiomes.

sustAEnable és un projecte enfocat a integrar la reflexió sobre un estil de vida sostenible (és a dir, com vivim, quins recursos utilitzam i quins recursos deixarem a les properes generacions), en la classe d'idiomes, de manera que es poden conèixer aspectes de la sostenibilitat a l'hora que s'aprèn la llengua estrangera.

Les activitats elaborades en el projecte sustAEnable s'han classificat en tres grans grups: el que mengem, tecnologia i societat i com vivim.

Totes van encaminades a reflexionar sobre el fet que les nostres accions quotidianes no només tenen una repercursió fonamental en el món en què vivim però que també són sumament importants a l'hora de reduir el consum dels recursos valuosos i limitats del planeta.

Hi trobareu, per exemple, activitats relaciones a reflexionar sobre quin és el camí que segueixen els aliments que consumim des del seu origen fins a la taula i quina és la seva emprenta o petjada ecològica o sobre les diferents fases implicades en la creació d'un mòbil de darrera generació i que com es poden reciclar mòbils de manera sostenible.

Les activitats elaborades es conceben com a unitats didàctiques i les podeu descarregar de la nostra base de dades.

En els documents en format pdf que posam a la vostra disposició trobareu la descripció de l'activitat on especificam els objectius lingüístics i sostenibles, la durada, el nivel de llengua mínim per a dur a terme l'activitat seguint l'escala del Marc Comú Europeu de Referència per a les Llengües i les passes a fer per a dur a terme l'activitat. Si hi ha materials extres, com ara annexos, graelles o fitxes explicatives sobre el tema per al professorat, també les hi trobareu.

En aquests moments i fins a finals de març s'està duent a terme la fase de pilotatge dels materials didàctics elaborats en el marc del projecte: activitats didàctiques i la guia del profesor.

Si algú desitja pilotar una o més activitats, agraïríem molt que contactassiu amb nosaltres per tal de donar-vos la vostra opinió sobre l'activitat pilotada ( contacte: eoipalmamail@gmail.com).

Si voleu més informació sobre el projecte sustAEnable que du a terme l'Escola Oficial d'Idiomes de Palma, la trobareu a les següents pàgines web:

-Informació sobre el projecte: https://sites.google.com/site/projectsustaenable/

-Base de dades d'activitats didàcticas: http://www.sustaenable.eu/

-Facebook: https://www.facebook.com/project.sustaenable

Compartir el artículo

stats